NHL:n menestyksekkäin seura Montreal Canadiens on jo perinteidensä puolesta yksi hienoimmista NHL-seuroista. Vielä jalomman seuran Canadiensista tekee sen jään ulkopuolinen toiminta.

Montrealissa suhtaudutaan äärimmäisen vastuullisesti hyväntekeväisyystyöhön. Pelaajat vierailevat aktiivisesti lastensairaaloissa piristämässä potilaiden arkea. Aika ajoin lapsia pääsee myös vierailulle Canadiensin pukuhuoneeseen. Tämän lisäksi Montreal Canadiens Children’s Foundation on rakentanut ulkokenttiä vähävaraisille alueille, ja lahjoittanut lähes 25 miljoonaa dollaria apua tarvitseville.

– Viimeisen seitsemän vuoden aikana olen nähnyt sekä vanhojen pelaajien, kuten Jean Beliveaun, että aktiivipelaajien, kuten Carey Pricen, sytyttäneen lasten silmät iloon, kun lapset ovat saaneet mahdollisuuden tervehtiä idoleitaan, seuran nykyinen omistaja Geoff Molson sanoi NHL.comille.

– Lasten kanssa toimiessaan pelaajat näyttävät hienoa luonnettaan. Pelaajamme ovat kiireisiä ja haluavat voittaa, mutta heillä on aina aikaa tukea tarvitseville lapsille.

Ei imagon kohottamista

Kyynisimmälle saattaa tulla mieleen, että Canadiens tekee hyväntekeväisyystyötä parantaakseen imagoaan tai haaliaakseen lisää kannattajia. Omistaja Molson tyrmää kuitenkin nämä puheet välittömästi.

– Emme ole organisaatio, joka pöyhistelee rintaansa. Emme tarvitse sitä. Teemme hyväntekeväisyystyötä oikeista syistä, ja siksi se on niin tärkeää, Moulson päätti.