Florida Panthers sai jouluaattona huonoja uutisia, kun selvisi, että joukkueen luottohyökkääjä Reilly Smith joutuu ainakin viikoksi sivuun tositoimista.

Smith jäi perjantaina Detroit Red Wings puolustaja Niklas Kronwallin jyräämäksi, kun kovista taklauksista tunnettu puolustaja taklasi häntä kovaa. Tilanne oli kaiken kaikkiaan epäonninen, sillä Kronwallin kypärä osui tilanteessa Smithin kasvoihin.

Panthersin nykyinen päävalmentaja Tom Rowe kommentoi jo perjantaina, että Smith on todennäköisesti poissa ainakin viikon verran, aivotärähdyksen takia. Mikäli tuo ennuste ei muutu, Smith joutuu jättämään ainakin seuraavat kolme joukkueen ottelua väliin. Aivotärähdyksistä selviäminen vaihtelee pelaajittain, joten täyttä varmuutta Smithin poissaolon pituuteen ei ole saatu.

Reilly Smithin kauden aloitus ollut vaikea

Smith iski viime kaudella Panthers-paidassa 82 otteluun 25 maalia ja 25 syöttöpistettä. Tällä kaudella Smithillä on ollut hieman vaikeampaa, sillä hän on onnistunut keräämään vain 15 (7+9) tehopistettä. Viimeiseen kuuteen otteluun Smith on kuitenkin näyttänyt jo parempaa osaamistaan, sillä hän kerännyt otteluissa tehot 3+2=5.

Smithin poissaolo on Panthersin kannalta harmillista, sillä joukkue sai reilu kuukausi sitten Nick Bjugstadin takaisin loukkaantumisen jälkeen. Nyt joukkue joutuu jälleen sekoittamaan ketjunsa ja toivoa, että Smithin poissaolosta ei muodostu kovinkaan pitkää.