Jääkiekkoraamattu nostaa Eeli Tolvasen jalustalle – ”Veto lähtee kuin Brett Hullilla”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekkoraamattunakin tunnettu The Hockey News kävi lävitse Nuorten Leijonien menestysmahdollisuuksia tulevissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Viime vuonna nuorten MM-kaukaloita dominoi kolmikko Sebastian Aho, Patrik Laine & Jesse Puljujärvi, jotka iskivät valtaosan Leijonien maaleista. Tulitukea hyökkääjien osalta antoivat puolestaan Mikko Rantasen ja Kasperi Kapasen kaltaiset pelaajat; heidän kaikkien ollessa poissa, lovia riittää melkoisesti paikattavaksi.

The Hockey Newsin artikkelissa todetaankin suoraan, että mikäli Suomi mielii edes yrittää puolustaa maailmanmestaruuttaan, on sen pakko kyetä maalintekoon.

Sinällään Nuorten Leijonien maalintekovoimasta saatiin positiivisia signaaleja kenraaliharjoituksessa Slovakiaa vastaan, kun Suomi möyhensi vastustajan 8-1-lukemin, mutta toisaalta taas Kanadaa vastaan joukkue jäi nollille, kun ottelu päättyi kisaisännille 5-0.

Artikkelin kirjoittanut toimittaja Ryan Kennedy nostaa jutussaan esille yhden nimen ylitse muiden, mitä tulee maalintekoon. Tuo nimi on Eeli Tolvanen, jota jutun mukaan eräs NHL-kykyjenetsijä ylisti seuraavin sanoin.

– Hän ratkaisee pelejä. Hän tekee maaleja, kun haluaa ja hän tekee todella isoja maaleja. Hän luo taidoillaan ylivoimatilanteita ja ylipäätään hänen pelissään on niin paljon eri ainesosia.

– Kaiken lisäksi hän vetää paremmin suoraan syötöstä kuin kukaan muu. Veto lähtee kuin Brett Hullilla.

Tolvasen ohella maalintekosektorin suhteen oman mainintansa saa Kristian Vesalainen, joka ampui juuri harjoitusottelussa Slovakiaa vastaan hattutempun. Heidän vastuullaan on siis paljon maalinteon osalta.

Kehuja kerää erityisesti Leijonien puolustus, Olli Juolevi ja Vili Saarijärvi etunenässä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!