Winnipeg Jetsin tehomies Patrik Laine oli pelipäällä niin jäällä Colorado Avalanchea vastaan kuin pukukopissa toimittajien edessä ottelun jälkeen.

Eräs pukukopissa Lainetta haastatelleista toimittajista oli huomannut hauskan yksityiskohdan: kun suomalainen media on paikalla, osuu myös Laine maalipuiden väliin. Toimittaja tivasi olisiko aika myöntää tämä yhteys:

– Luulen sen olevan vain yhteensattuma, Laine sanoi aluksi Jetsin Twitter-tilin mukaan toimittajille kunnes katse alkoi vääntyä hymyyn.

Laineella oli allaan neljä maalitonta peliä ennen illan onnistumista.

– Minun pitäisi varmaan palkata joku heistä (suomalaisista) jäämään tänne, jotta voin tehdä maaleja, maalitykki hauskuutti mediaväkeä.

Tehot 1+2

Laine onnistui keräämään ottelussa tehot 1+2. Suomalainen teki Jetsille tärkeän avausmaalin ja petasi sen jälkeen joukkuetoverilleen Nikolaj Ehlersille muutaman osuman.

Jets kuittasi ottelusta lopulta selvän 4-1-voiton.

– Mielestäni pelasimme hyvin tasapainoiset 60 minuuttia. Valitettavasti päästimme yhden maalin lopussa, mutta mielestäni se oli meiltä hyvä peli, Laine iloitsi.

Jos Laine teki esityötä Ehlersille, antoi Mark Scheifele tulitukea ensimmäiseen.

– Kuten kaikki näkivät, hän on hyvä syöttäjä. Hän laittoi minulle passsin ja siitä oli helppo tehdä. Tiesin hänen syöttävän, joten oli pakko olla valmiina.

Laine pelasi ottelussa vierellään Scheifele sekä Ehlers.

– Mielestäni pelaamme hyvin yhdessä. Kaikki näkevät, että meillä riittää kemiaa, Laine sanoi mutta muistutti valmentajan tekevän päätökset.

– Kaikki pelaajat ovat todella hyviä, joten sillä ei ole niin väliä kenen kanssa pelaan.

Laineella ja kumppaneilla on vielä pari ottelua ennen joulua. Joulun jälkeen Jets pääsee harjoittelemaan yhdessä enemmän kuin aiemmin miniloman aikana. Esimerkiksi ylivoiman harjoittelu tulee kuulumaan ohjelmaan, kertoi Laine pelin jälkeisessä haastattelutuokiossa.

Edit klo 11.50. Korjattu Laineen ketjukaverit.