Buffalo Sabres onnistui kaatamaan viime yönä New York Islandersin jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Tämä oli Buffalon kuudes voitto viimeiseen yhdeksään otteluun.

Viime yön kahdesta pisteestä se saa kiittää paljolti suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaista, joka iski kauden toisen maalinsa. Tälläkin kertaa osuma syntyi juuri jatkoajalla.

– Rakastan pelata jatkoajalla. Sain siellä sitten mahdollisuuden liittyä hyökkäykseen, ja ”Okie” Kyle Okposo pelasi tilanteessa loistavasti. Yritin huutaa ja hakata mailaani, että hän kuulisi. Lopulta hän teki loistavan ratkaisun, Ristolainen kertoi Sabresin verkkosivujen mukaan.

Ristolainen on ollut tällä kaudella todella kovassa vireessä, sillä hän on iskenyt 29 otteluun kyseiset kaksi maalia ja yhteensä 21 tehopistettä. Suomalaisen tehotilasto on -2 ja hän on pelannut ottelua kohden keskiarvolta lähes 27 minuuttia.

Päävalmentaja mielissään

Sabresin päävalmentajana toimiva Dan Bylsma oli luonnollisesti iloista poikaa ottelun jälkeen. Ristolaisen otteet saivat nimittäin ylistystä, eikä syyttä.

– Yllättäen kyllä, hän ei ole 60 pisteen tahdissa ottamalla riskejä. Hän on vain ollut hyvä ja tasainen kiekkoa liikuttava puolustaja. Hän tekee hyvä päätöksiä kiekon kanssa, Bylsma avasi.

Buffalo Sabres

@BuffaloSabres
Ice in his veins.

Rasmus Ristolainen scores his 2nd overtime-winner of the month. #RR55 🚀