Boston Bruinsin tähtisentteri Patrice Bergeronin alkukausi on ollut pisteiden valossa jotakuinkin hankala. Hän ei ole onnistunut uusimaan viime kauden virettään samalla kun jatkaa hyvää pelaamistaan puolustussuuntaan.

Viime kaudella Bergeron teki 32 maalia, joka oli miehen oma ennätys. Myös kaksi kertaa aiemmin hän oli rikkonut 30 maalin rajan runkosarjassa. Hän teki viime kaudella maaleja, vaikka hänen laukaisuprosenttinsa oli hyvä, vaikkei kuitenkaan loistava 11,2.

Tänä vuonna Bergeron on tehnyt 28 ottelussa ainoastaan neljä maalia laukaisuprosentin jäädessä ainoastaan 4,3:een.

Verrokkipelaajat onnistuneet paremmin

Bergeron on laukonut 94 kertaa, ja kun muita pelaajia, jotka ovat laukoneet suunnilleen saman verran, verrataan Bergeroniin, ovat luvut surkeaa luettavaa Bruins-sentterin osalta.

Jeff Carter on 94 laukauksella tehnyt 14 maalia, Evgeni Malkin on tehnyt 92 laukauksella 12 maalia ja Auston Matthews on tehnyt 101 laukauksella 13 maalia.

Hänen epäonnestaan laukausten kanssa kertoo myös se, että joukkuekaveri David Pastrnak on tehnyt 88 laukauksella 19 maalia.

Bergeron pääsee niin useasti maalipaikoille, että hän tullee löytämään vielä maalinteon tatsin itselleen kuluvalla kaudella. Ainakaan taidot eivät ole kadonneet.