Arizona Coyotesin kanadalaishyökkääjä Max Domin isä Tie Domi tunnettiin omana aikanaan NHL-kaukaloissa melkoisena nyrkkisankarina.

Myös Max on seurannut jokseenkin isänsä jalanjäljissä, sillä hän on ollut muutamaan otteeseen NHL-uransa aikana nyrkkihippasilla vastustajien pelaajien kanssa.

Max on kyennyt myös laittamaan pienestä koostaan huolimatta (myös isä oli pienikokoinen) kampoihin tappelukumppaneilleen, mutta viime tappelu ei mennyt oikein missään muodossa putkeen. Domi lähti hanskaamaan päätä pidemmän Garnet Hathawayn kanssa ja sai selkeän selkäsaunan, mistä kertoi esimerkiksi melkoinen vekki silmäkulmassa sekä ylipäätään koko tappelun näkeminen.

Vaikka Domi olikin ottelussa selkeästi alakynnessä, hänelle täytyy antaa tunnustusta isänsä kaltaisesta sisukkuudesta: hän ei nimittäin perääntynyt missään vaiheessa.

Mitä ilmeisimmin rannevamma?

Coyotesin kannalta huolestuttavat uutiset tulivat kuitenkin vasta jälkikäteen, kun Domi joutui nopeassa tahdissa käsileikkaukseen. Hän oli loukkaantunut juuri Hathaway-tappelussa ja on nyt sen myötä sivussa pitkään.

Seuran GM:nä toimiva John Chayka ei lähtenyt sen kummemmin avaamaan Domin toipumisaikataulua, vaan tyytyi vaan toteamaan, että 21-vuotias kanadalaishyökkääjä palaa kaukaloon ”myöhemmin kauden aikana”.

Sanat kuulostavat melko lohduttomilta, mutta Sportsnetin toimittaja Nick Kypreos tuo kuitenkin hieman valoa tunnelinpäähän, sillä hänen mukaansa Domi on takaisin pelikunnossa kuuden viikon kuluttua. Se taas viittaisi ilmiselvästi rannevammaan.