NHL:n kurinpidolla on ollut tällä kaudella ennakoitua vähemmän töitä. Kaikki muuttui kuitenkin sunnuntaina, kun sen ohjelmassa oli kuulustelut Mark Borowieckin ja Jamie Oleksiakin kanssa.

Borowiecki taklasi lauantaina Los Angeles Kingsin hyökkääjä Tyler Toffolia sillä seurauksella, että hän sai ottelussa viiden minuutin rangaistuksen. Borowiecki joutui tapauksen johdosta vielä NHL:n kurinpidon kuultavaksi, joka antoi tuomionsa tänään. Ottawa Senatorsin puolustajalle langetettiin kahden ottelun pelikielto.

Borowiecki taklasi Toffolia laidan läheisyydessä, jolloin Toffoli oli selin häntä kohti. NHL:n perusteluissa mainitaan, että Borowieckillä olisi ollut mahdollisuus hiljentää vauhtiaan sekä väistää Toffolia. Sen sijaan hän taklasi Toffolia kovalla vauhdilla, mikä tuomittiin lopulta laitataklauksena.

Jamie Oleksiak seurasi perässä

Dallas Starsia edustava Jamie Oleksiak oli toinen pelaaja, jonka tie kävi sunnuntaina NHL:n kuultavaksi. Oleksiak taklasi Philadelphia Flyersin hyökkääjä Chris VandeVeldeä päähän lauantain ottelussa, mutta selvisi tilanteesta ilman rangaistusta. NHL:n pelaajien turvallisuudesta vastaava yksikkö otti kuitenkin taklauksen käsittelyynsä ja kutsui Oleksiakin kuultavaksi.

Lopulta Oleksiakille kävi kuten Borowieckille, sillä hänelle langetettiin myös sama kahden ottelun pelikielto. NHL:n pelaajien turvallisuudesta vastava yksikkö julkaisi virallisella Twitter-tilillään tiedon pelikiellosta sunnuntai-iltana.

NHL Player Safety

@NHLPlayerSafety
Dallas’ Jamie Oleksiak suspended two games for an illegal check to the head on Philadelphia’s Chris VandeVelde. nhl.com/video/oleksiak…
nhl.com

Oleksiak suspended for two games | NHL.com

Oleksiak suspended two games for illegal hit to head

 

Tekstin on kirjoittanut Juuso Leppilahti. Sivujen päivityksistä johtuen jutut tulevat eri nimellä.