Florida Panthersin hyökkääjä Nick Bjugstad oli koko alkukauden sivussa, kunnes hän palasi kaukaloon marraskuun 22. päivä.

Bjugstad on pelannut nyt yhdeksän ottelua, mutta ei ole vielä onnistunut keräämään yhden yhtä tehopistettä. Bjugstadin peliaika on pyörinyt 13 minuutin ympärillä, joten hänen vastuunsa on pienentynyt selvästi verrattuna aikaisempiin kausiin.

Vielä viime kaudella hänen keskimääräinen peliaikansa oli lähempänä 16 minuuttia ja sitä aikaisemmin selvästi yli 16 minuuttia. Yksi merkittävä tekijä Bjugstadin tilanteessa on se, että Panthersin sentteritilanne on muuttunut muutaman viime kauden aikana.

Kun vielä kaudella 2014-2015 Bjugstad oli joukkueensa kärkisenttereitä, tällä hetkellä hänen edelleen nokkismisjärjestyksessä on niin Vincent Trocheck kuin Aleksander Barkov. Bjugstad on paluunsa jälkeen pelannut suurimmaksi osaksi laidassa, sillä Colton Sceviour on saanut Panthersin paidassa vastuuta keskellä.

Bjugstadin parannettava otteitaan

Bjugstadin otteet eivät varmasti ole olleet sellaisia, joita valmennusjohto olisi toivonut. Osan tehottomuudesta voi varmasti laittaa toki loukkaantumisen piikkiin, mutta silti Bjugstad on kuitenkin parhaalla kaudellaan iskenyt 24 maalia ja 43 tehopistettä.

Panthersin keskikaista näyttää tällä hetkellä hyvin roolitetulta, mutta kuuluuko Bjugstad tuohon ryhmään? 24-vuotias yhdysvaltalainen on varmasti monen joukkueen silmissä erinomainen palanen, sillä hän on todistanut, että hän pystyy pelaamaan NHL-joukkueen kärkiketjuissa.

Joka tapauksessa Bjugstadilta vaaditaan nyt selvää tasonnostoa. Panthers tarvitsee hänen panostaan taistelussa pudotuspelipaikasta. Floridalaisjoukkue varmasti toivoo, että Bjugstad löytää parin vuoden takaisen maalijyvänsä, jolloin hän iski 24 täysosumaa.