Jos seurasit NHL-kiekkoa viime kaudella lainkaan, olet varmasti tietoinen siitä, kuka John Scott on. Hänet kun valittiin viime sesongin All Star -tapahtumaan vastoin kaikkia odotuksia – onhan kyseessä pelaaja, joka hädin tuskin tietää, miten päin mailaa pitäisi käyttää.

Scott äänestettiin tapahtumaan alunperin mukaan fanien vitsinä, mutta hän otti lopulta tilanteesta kaiken irti. Hänet valittiinkin lopulta koko tapahtuman MVP:ksi.

Nyt tämä kolossaalinen agitaattori on päättänyt ripustaa luistimet naulakkoon. 34-vuotias kanadalainen ei ole pelannut enää tällä kaudella missään. Vielä viime vuonna Scott kiekkoili Arizona Coyotesin, Montreal Canadiensin sekä AHL-seura St. John’s IceCapsin riveissä.

On totta, että Scott ei ole niitä kaukalon parhaita pelaajia, mikä on varmasti vaikuttanut tämän kauden pelaamattomuuteen. Sekin on kuitenkin otettava huomioon, että kenties ex-laiturilla tuli maha viime kaudesta täyteen, minkä vuoksi hän ei enää halunnut lähteä pelaamaan raastavaa AHL-kiekkoa.

Elokuva tekeillä

– Tämä on niin kuin elokuvasta. Eihän tällaista ihan oikeasti osannut kukaan kuvitella, joten olen superonnekas kaveri kaiken tämän suhteen, mitä tässä on tapahtunut.

Näin Scott totesi Associated Pressin haastattelussa viime maaliskuussa. Hauskaa, mutta totta, pian tämän jälkeen miehen viime kauden tarinasta päätettiin tehdä elokuva.

Mitä luultavimmin elokuva tulee kertomaan eritoten miehen viime kaudesta; kuinka hänet äänestettiin tapahtumaan mukaan fanien toimesta, kuinka NHL pyrki estämään miehen osallistumisen All Star -menoihin ja kuinka hän lopulta selätti kaikki vaikeudet, ja oli koko viikonlopun suurin ja seuratuin tähti.

Loppuun vielä: kiitos kaikesta, John! Se mikä lähti alunperin fanien vitsistä, päättyi lopulta inspiroivaan tarinaan, joka oli omalla tavallaan jopa koskettava. Siihen eivät enää vitsit vaikuttaneet, vaan ainoastaan ja pelkästään oma työpanos.

Hyviä eläkepäiviä!