Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen piti viime yönä huolen siitä, ettei Buffalo Sabres hävinnyt toista jatkoaikaa peräjälkeen, kun seura kohtasi Edmonton Oilersin. Vielä toissa yönä Washington Capitals oli nimittäin etevämpi lukemin 3-2.

Viime yönä kelkka kuitenkin kääntyi, sillä Sabres onnistui kaatamaan Oilersin lukemin 4-3 jatkoajan jälkeen. Ristolainen oli ottelussa täysin omaa luokkaansa, sillä tilille tuli voittomaali ja kaksi syöttöpistettä.

– Jos haluat olla hyvä joukkue, et ikinä häviä kahta ottelua putkeen. Viime yönä (Capitalsia vastaan) se oli jo lähellä. Tänään me tarvitsimme voiton, joten tämä oli meille todella suuri asia, Ristolainen kertasi NHL.com:n mukaan.

Ajatus peliajasta alkaa jo huimaamaan

Ristolainen on kasvanut nopeasti Sabresin ykköspuolustajaksi, mikä näkyy eritoten hänen peliajassaan. Maanantaina Capitalsia vastaan suomalainen oli kaukalossa 29 minuuttia ja 51 sekuntia, mutta viime yönä peliaika kasvoi vielä seitsemällä sekunnilla.

Tämä tarkoittaa sitä, että Ristolainen pelasi kahtena peräkkäisenä päivänä noin joka toista vaihtoa NHL-tasolla, ja oli vielä kaiken lisäksi molemmissa kamppailuissa erinomainen.

– Hän on kantanut viimeaikoina paljon painolastia loukkaantumisten vuoksi, ja se miten paljon hän on pelannut, on todella huomattavaa, Sabresin päävalmentajana toimiva Dan Bylsma puheli.

– Hänellä on ollut pitkiä, hankalia ja kovia vaihtoja. Mutta hän keveni silmissä, kun hän sai alleen sen maalin.