NHL:ssä 344 runkosarjaottelua pelannut ja niissä tehot 100+72 iskenyt slovakki Marek Svatos oli kärsinyt aiemminkin huumausaineongelmista.

Svatosin kuolemasta tuli kuluneeksi eilen tasan kuukausi. 34-vuotias slovakialainen, joka lopetti pelaajauransa kauden 2013-14 jälkeen, löytyi kotoaan Coloradosta kuolleena.

The Denver Post tietää nyt kertoa, että Svatos kuoli huumeiden yliannostukseen. Kuolinsyyntutkijan raportin mukaan slovakialaisen verestä löytyi morfiinia, kodeiinia sekä ahdistukseen suunnattua mielialalääkettä.

Raportin mukaan Svatos oli aiemmin elämässään kärsinyt heroiiniongelmasta ja käynyt sen vuoksi myös päihdehoidossa. Hän oli ennen itsemurhaansa, jona siis tapausta pidetään (ei vahingossa tullut yliannostus), kärsinyt masennuksesta.

Svatosia jäivät suremaan vaimo ja kaksi lasta. Heistä tiettävästi vaimo oli löytänyt miehensä kotoaan menehtyneenä.

Rikkoi 30 maalin maagisena pidetyn rajapyykin

Parhaimmillaan Svatos oli pelaajan yli 30 runkosarjamaalin mies, sillä hän iski kaudella 2005-06 32 runkosarjamaalia Colorado Avalanchelle, jota hän edusti valtaosan NHL-urastaan.

Liiallinen ailahtelevaisuus jätti kuitenkin lopullisen potentiaalin lunastamatta ja viimeisellä NHL-kaudellaan (2010-11) Svatos edusti sekä Nashville Predatorsia että Ottawa Senatorsia, kunnes siirtyi KHL:ään.

Kaudella 2011-12 hän ei pelannut laisinkaan jääkiekkoa, mutta sen jälkeen puki päälleen KHL:ssä pelanneen Slovan Bratislavan pelipaidan kauden ajaksi. Lopulta hän päätti pelaajauransa kotimaassaan, ja kotikaupungissaan, pääsarjaseura HC Kosicen joukkueessa.