Totta, totta. Nythän on vasta joulukuu ja sopimusrintamalla voi tapahtua vielä kaikkea maan ja taivaan väliltä. Tästäkin huolimatta mikään ei estä meitä ottamatta ensimmäistä katsausta ensi kesän vapaille markkinoille, sillä spekulointi on hienointa, mitä ihminen voi tehdä.

Kanadalainen Sportsnet on mitä ilmeisimmin kanssamme samaa mieltä, sillä sivusto listasi ensi kesän kuumimmat vapaat pelaajat. Listaus piti sisällään kymmenen nimeä, joista etenkin kärkikaverit ovat todella kovia kiekkoilijoita.

Listan kärjessä komeilee itseoikeutetusti Ben Bishop, joka torjuu kiekkoja vielä tällä hetkellä Tampa Bay Lightningin riveissä.

Bishop on ollut Vezina Trophyn finalisti kahteen otteeseen viimeisen kolmen vuoden aikana, mikä kertookin paljon hänen tasostaan. Ongelmaksi on vain muodostunut se, että Tampassa hän on saanut kovan kilpailijan halvemmasta ja nuoremmasta Andrei Vasilevskiysta.

Seuraavaksi vuorossa ovat St. Louis Bluesin puolustaja Kevin Shattenkirk sekä Arizona Coyotesin Martin Hanzal. Moni muukin on varmasti sitä mieltä, että neljänneksi sijoitettu Alexander Radulov voisi olla listauksessa vieläkin ylempänä, kuten juuri esimerkiksi Hanzalin tilalla.

Kesän vapaiden markkinoiden viidenneksi kovin nimi on Washington Capitalsin takalinjoilla luutiva Karl Alzner ja kuudentena hänen seurakaverinsa, T.J. Oshie.

Viimeiset neljä sijaa ovat pyhitetty kokemukselle. Nimittäin seitsemäntenä majailee San Jose Sharksin legendaarinen Joe Thornton, ja hänen perässään ovat Chad Johnson, Michael Stone sekä Andrei Markov.