Kommentti: Starsin hajoitettava ja hallittava takalinjansa

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars pelaa juuri tällä hetkellä melko sekavaa kautta. Joukkue on kärsinyt kauden aikana mm. hyökkääjien loukkaantumisista, liian useasta puolustajasta sekä epävarmasta maalivahtipelistä.

Joukkueen ottelusarake näyttää lukemaa 10-10-6, millä irtoaa vasta 11. sija lännen konferenssissa. Joukkueen tehtyjen maalien keskiarvo on pudonnut viime kauden 3.23:sta tämän kauden 2.54:ään siinä missä päästettyjen maalien keskiarvo on noussut viime kauden 2.78:sta tämän kauden 3.27:ään.

Joukkueen ylivoima puolestaan on kotona heikkoa ja vieraskaukalossa hyvää, kun taas alivoima on kotona erinomaista ja vieraissa suorastaan hirveää.

Ongelmat alhaalla

Joukkueen ongelmat eivät niinkään liity hyökkääjiin, vaan puolustukseen (ja heikkoihin maalivahteihin). Starsilla on tällä hetkellä liikaa puolustajia joukkueen vahvuudessa, ja ne, jotka voisi lähettää AHL:ään ilman waivereita (Stephen Johns, Esa Lindell sekä Julius Honka) ansaitsevat paikkansa NHL:n puolella. Vakipuolustajat Jordie Benn, Jamie Oleksiak ja Patrik Nemeth puolestaan omaavat enemmän arvoa joukkueen sisällä kuin vaihtokaupoissa, joten he eivät liene mahdollisen vaihtokaupan kohteena.

GM Jim Nilliltä voisi silti odottaa liikkeitä siniviivan tilkitsemiseksi. Jos edellä mainitut pelaajat jättää pois spekulaatioista, jää jäljelle Johnny Oduya ja Dan Hamhuis, sillä John Klingbergiä seura ei tule myymään. Molemmilla on sama 3.75 miljoonan dollarin caphit palkkakatossa, mutta Oduyasta tulee ensi kesänä vapaa agentti kun taas Hamhuisin sopimus kestää kauden 2017-18 yli.

Veteraanipuolustajista ei irtoaisi hirveän suurta palasta takaisin Dallasin suuntaan, mutta syvyyspelaaja esimerkiksi alivoimalle saattaisi tehdä tehtävänsä. Maalivahti tilanne Antti Niemen ja Kari Lehtosen kanssa puolestaan on umpikuja, jonne ei voi puolustajakaupoilla vaikuttaa. Muut seurat tuskin haluavatkaan Starsin suomalaiskaksikosta toista itselleen juuri tällä hetkellä.

Nill saattaa silti kaupata siirtorajalla jonkun veteraanihyökkääjistä osana kauppaa, jos alakerran ongelmat eivät ota ratketakseen.