Vaikka Arizona Coyotesin isännöimässä ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan nähtiinkin neljä pelitilannemaalia ja kaksi osumaa voittolaukauksilla, oli ottelun tarina aivan jokin muu.

Tuo tarina kehkeytyi Columbus Blue Jacketsin pelillisen ylivoiman ja Coyotes-vahti Mike Smithin ympärille.

Kanadalaisvahtia kohti lauottiin nimittäin ottelussa käsittämättömät 60 laukausta, mihin siis tarvittiin ainoastaa 65 peliminuuttia. Käytännössä ottaen hän siis joutui kohtaamaan lähestulkoon laukauksen jokaista minuuttia kohden ja pelkästään jatkoajalla hän torjui kymmenen kertaa!

Mike Smith tuntemuksistaan: ”Turhautunut, mutta todellisuudessa vielä pahempi”

Voittolaukauskilpailussa hänestä ei ollut kuitenkaan enää sateentekijäksi. Blue Jackets teki molemmilla yrityksillään maalit, kun Cam Atkinson ja Sam Gagner onnistuivat ja Coyotesilta puolestaan molemmat ampujat epäonnistuivat. Blue Jackets siis voitti ottelun 3-2.

Tässä kohtaa Smith meinasi mäiskäistä mailansa rikki maalitolppaan, mutta jätti tekemättä sen viime hetkellä. Ottelun jälkeen hänen kommenttinsa kertoivat kuitenkin paljon. Hän vastaili järjestään yhdellä sanalla, kunnes häneltä kysyttiin fiiliksistä tällä hetkellä.

– Turhautunut olisi varmaan hyvä sana tähän paikkaan, mutta todellisuudessa fiilis on tällä hetkellä vieläkin pahempi, Smith totesi jyrkästi Coyotes TV:n haastattelussa.

Ja sen jälkeen turhautumisen purkaminen, mikä johtuu varmasti osittain myös siitä, että viimeisen viiden ottelun aikana häntä kohti on lauottu keskiarvolta 42 laukausta ottelua kohden, jatkui.

– Jossain vaiheessa haluaisit nähdä joukkueesi menevän eteenpäin, ottavan askeleita oikeaan suuntaan ja ylipäätään saada edes mahdollisuuden voittaa otteluita. Tällä hetkellä homma on niin, että kun otamme yhden askeleen oikeaan suuntaan, heti perään tulee kaksi askelta väärään suuntaan, Smith puhisi.

Smith, joka valittiin ottelun ykköstähdeksi, oli ainoa syy, miksi Coyotes ylipäätään selvisi ottelussa aina voittolaukauskilpailuun saakkaa, vaikka ei kotijoukkuekaan päästänyt Blue Jacketsin venäläisvahti Curtis McElhinneyta helpolla; siinä, missä Smith torjui 58 kertaa, kirjattiin ”Bobille” 32 torjuntaa.

Kaikkein voimakkaimmin Smithiä pommitti Brandon Saad, jolle kirjattiin ottelussa peräti yhdeksän laukausta kohti maalia. Ylipäätään joukkueen pelaajista peräti kuudelle kirjattiin vähintään viisi kohti ammuttua laukausta ja ainoastaan kaksikko Ryan Murray & Lukas Sedlak jäivät ilman laukauksia.

Viimeksi Smithin kaltaiseen rumputuleen on joutunut Ben Scrivens. Vuoden 2014 tammikuussa, kun hän oli juuri siirtynyt Los Angeles Kingsistä Edmonton Oilersiin, kanadalaisvahtia kohti pommitettiin 59 laukausta San Jose Sharksin toimesta. Asteen verran Smithiä uskomattomammaksi tarinan teki se, että Scrivens piti ottelussa nollat, kun Oilers voitti lukemin 3-0.