Jokainen itseään kunnioittava jääkiekkofani on tietoinen, kuka Don Cherry on. Jokaisella on myös oma mielipiteensä hänestä, eikä se ainakaan eurooppalaisten silmiin ole kovinkaan mairitteleva.

Cherry otti tv-lähetyksessä kovin sanoin kantaa Florida Panthersin ex-valmentaja Gerard Gallantin potkuihin. Harvinaista mutta totta, moni onkin varmasti samaa mieltä legendaarisen kanadalaisen kanssa.

– Tietäkää tämä; olen ollut pitkän aikaa mukana jääkiekossa. Olen nähnyt huonoja potkuja ja minutkin on erotettu valmentajan paikalta ennen. Esimerkiksi Colorado Rockiesista saamani potkut olivat mielestäni huonot, Cherry alusti Hockey Night In Canadan lähetyksessä.

– En ole kuitenkaan ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Nämä olivat jääkiekkohistorian huonoimmat potkut.

”Sama asia, kuin Gallant alkaisi neuvomaan häntä sodankäynnissä”

Cherry ei myöskään monien muiden tapaan pitänyt lainkaan potkujen jälkeen julkisuuteen vuotaneista kuvista, joissa Gallant poistuu Carolina Hurricanesin kotiareenalta omalla taksillaan.

Tässä vaiheessa Cherryn juontajapari Ron MacLean avasi oman suunsa, ja kertoi koko taksihässäkän olleen median luoma harhakuva, sillä Gallant halusi itse hallilta pois mahdollisimman nopeasti.

Pahimman kuran sai niskaansa Panthersin omistaja Vincent Viola, jolla ei ole omakohtaista kokemusta jääkiekosta.

– Ensinnäkin heillä on tämä amerikkalainen kaveri (Viola). Hän ympäröi itsensä armeijakavereillaan ja yhtäkkiä hän tietää kaiken jääkiekosta. Se olisi sama asia, jos Gallant alkaisi neuvomaan häntä sodankäynnissä. Hän ei tiedä mitään jääkiekosta.

Loppuun on syytä avata, että Panthersin omistaja Viola on palvellut Yhdysvaltojen armeijassa, minkä johdosta Cherry jakeli ylhäällä olevat kommentit.

Voit katsoa koko pätkän Streamablesta.