Kesällä paljon kohua NHL-maailmassa herättänyt hyökkääjä Jimmy Vesey tuntuu olevan tyytyväinen mies Rangersissa vietettyjen kuukausien aikana.

Alun perin hänet draftasi Nashville Predators numerolla 66 vuoden 2013 draftissa. Jenkkihyökkääjä halusi kuitenkin yliopistosta ulos ennen kuin aloittaisi NHL-uransa. Lisäksi Predators ei houkutellut suuresti.

Niinpä miehen pelaajaoikeudet päätyivät Buffalo Sabresille vaihdossa kolmoskierroksen varausvuoroon. Myöskään Sabres ei saanut miestä sopimukseen ja hän pääsi harvinaisesti valitsemaan joukkueensa vapaasti elokuun puolessa välissä.

– En edes tiennyt pari vuotta sitten, että niin voi tehdä. Luulin, että sinut vain varataan johonkin seuraan ja sitten teet sinne sopimuksen. Näköjään on olemassa porsaanreikä, sanoo Rangersin seurakaveri Rick Nash SportsNetille.

Mediasirkus – pakollinen paha

Vesey herätti melkoisesti huomiota kesän aikana, sillä tilanne oli poikkeuksellinen ja elokuussa ei NHL-maailmassa yleisesti ole hirveästi uutisoitavaa. Hän sanoo kuitenkin, että tarkoitus ei ollut nostattaa koetunlaista mediasirkusta seuran valinnasta.

– Tein päätöksen päivän lopuksi yhden päätöksen. Varmasti joillain ihmisillä meni tunteisiin, mutta se ei ollut missään vaiheessa tarkoitukseni, hän sanoo.

– En usko, että hän halusi huomiota, joka tilanteesta syntyi. Tietysti suuri päätös tuo suuret paineet, mutta nyt kun häntä on oppinut tuntemaan paremmin, hän tuntuu olevan nöyrä poika, joka haluaa olla ennemmin pois valokeilasta kuin valokeilassa, Nash puolestaan komppaa.

Katsomaton kortti

Valmentaja Alain Vigneault puolestaan sanoo, ettei ollut aivan varma, mitä seura saisi, jos Vesey uisi heidän verkkoonsa.

– Emme oikeastaan tienneet, mitä odottaa häneltä. Scoutit ja toimistoväki tiesivät, että hänessä on paljon potentiaalia, mutta riittäisikö se?

25 runkosarjaottelua myöhemmin voitaneen todeta, että Vesey on kotiutunut liigaan hyvin, sillä hän on summannut 15 (8+7) tehopistettä kauden alkuun, pelatessaan lähinnä kakkosketjussa ja kakkosylivoimassa.