Winnipeg Jetsin ja Edmonton Oilersin välisestä ottelusta odotettiin suomalaisittain erittäin mielenkiintoista kohtaamista kahden maamme lupaavimman pelaajan, Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven välillä.

Oilers kuitenkin päätti olla toteuttamatta tämän haaveen jo toistamiseen kuluvan kauden aikana. Aiemmin joukkueet nimittäin kohtasivat ulkoilmaottelussa, jonka Puljujärvi istui katsomossa, ja tilanne oli identtinen myös tällä kertaa.

Jets sai itse otteluun unelma-alun, kun Blake Wheeler siirsi joukkueensa 1-0-johtoon vain 35 sekunnin pelaamisen jälkeen. Vieraiden Mark Letestu kuittasi maalin kuitenkin ylivoimalla vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin.

Erän puolivälin tuntumassa koitti kotijoukkueen ylivoima ja sitten oli Patrik Laineen vuoro. Kiekko pelattiin hänelle viivaan ja uskomattoman tulinen laukaus painui vastustamattomasti Cam Talbotin selän taakse. Laine oli katkaissut edellisessä ottelussa kuuden ottelun maalittoman putkensa ja nyt hän on jälleen kahden ottelun maaliputkessa.

Dave Minuk

@ICdave
You can only hope to contain that Patrik Laine shot for so long. What a blast. His 14th of the season.

Tämän jälkeen ottelu oli kuitenkin sitten pelkkää Oilersia. Joukkue iski nimittäin toiseen erään kolme maalia, Jetsin nollaa vastaan, ja kaksi näistä syntyi ylivoimalla. Maaliverkkoja heiluttivat Leon Draisaitl, toistamiseen osunut Letestu ja Patrick Maroon. Connor McDavid syötti joukkueensa molemmat ylivoimamaalit.

Laine toi vielä avauserän alkajaisiksi joukkueensa maalin päähän, osuen käytännössä ottaen samasta paikasta ja niin ikään ylivoimalla.

Winnipeg Jets

@NHLJets

@NHLJets
#NHLJets GOAL! Laine again! From the same spot! Jets cut the Oilers lead to 4-3 and have 1:17 left on the power play!
.@PatrikLaine29's one-timer is on point. 🎯

Oilers kuitenkin kuittasi kavennusosuman Draisaitlin illan toisella ja Benoit Pouliotin illan ensimmäisellä maalilla.

Ottelu päättyi vierasjoukkue Oilersin eduksi lukemin 6-3. McDavidille kirjattiin tehot 0+3, Draisaitlille 2+1 ja Letestulle 2+1.

Muut suomalaiset:

Tuukka Rask sai joukkueensa maalilla huilivuoron Carolina Hurricanesia vastaan. ’Canes johti ottelua pitkään Noah Hanifinin toisen erän ylivoimaosumalla, mutta Torey Krug tasoitti ottelun vain 32 sekuntia ennen loppua. Ottelu päättyi lopulta voittolaukauksilla Bruinsin 2-1-voittoon. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pelasivat jälleen samassa ketjussa, mutta jäivät tehopisteittä.

Buffalo Sabres yllätti kotonaan New York Rangersin lukemin 4-3. Illan juhlittu sankari oli kauden toisen ottelunsa pelannut Jack Eichel, joka tasoitti ylivoimalla aikaan 52:45 ja iski voittomaalin ajassa 54:28. Hän on nyt tehnyt kahteen peliin tehot 3+1. Rasmus Ristolainen pelasi jälleen yli 26 minuuttia ja syötti Eichelin ylivoimamaalin (toinen syöttäjä).

Dallas Stars joutui lähteä vierasottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan päätöserään 3-2-tappioasemassa. Todellista kirivaihdetta se ei kuitenkaan saanut päälle ja viimeiseen vajaaseen neljään minuuttiin Penguins paukutti kolme maalia, voittaen lopulta lukemin 6-2. Antti Niemi torjui joukkueensa maalilla 34 kertaa ja antautui viidesti. Lauri Korpikoski ja Esa Lindell jäivät tehotilastossa nollille, mutta Julius Hongan saldo oli puolestaan synkkä -3. Penguinsin Olli Määtälle kirjattiin teholukema +1.

Florida Panthers kävi ryöväämässä jatkoajan kautta Detroit Red Wingsin vieraana kaksi sarjapistettä. Joukkueen ratkaisijaksi nousi Aleksander Barkov, joka päätti uskomattoman kauniilla jatkoaikamaalillaan peräti 21 ottelun mittaisen maalittoman putkensa. Samalla hän nousi koko kauden osalta pistelukemiin 3+12.

Brady Trettenero

@BradyTrett
Sweet hands from Aleksander Barkov on the OT winner

St. Louis Blues päihitti kotonaan Tampa Bay Lightningin lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen 5-4-lukemin. Sekä isäntien kolmosketjuun pudotettu Jori Lehterä että vieraiden Valtteri Filppula (-2) jäivät ottelussa tehopisteittä. Ottelun suurin tähti oli tehot 3+1 kerännyt Vladimir Tarasenko. Häntä säestivät Kevin Shattenkirk tehoin 2+2 ja Alexander Steen pistein 0+3.

Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche hävisi kotonaan 2-3-lukemin Markus Nutivaaran ja Markus Hännikäisen Columbus Blue Jacketsille. Hännikäisen peliaika oli 8:34 ja Nutivaaran, jolle kirjattiin teholukema +1, oli 10:34. Rantanen pelasi puolestaan 19:33 ja jäi ottelussa asteen verran pakkaselle.

Vancouver Canucks ja Markus Granlund kohtasivat kotonaan Sami Vatasen edustaman Anaheim Ducksin, ja vieraat poistuivat kaukalosta 3-1-voitto takataskussaan. Vatanen sai kamppailussa tililleen yhden syöttöpisteen, joka tuli Jakob Silfverbergin iskemään avausosumaan. Granlund pelasi ottelussa vajaat 19 minuuttia, mutta ei onnistunut kartuttamaan pistetiliään.