Chicago Blackhawks ja New Jersey Devils ottivat mittaa toisistaan yön NHL-kierroksella. Ottelu päättyi lopulta Blackhawksin niukkaan voittoon maalein 3-2.

Ottelussa nähtiin sukulaisten välienselvittely, sillä Devilsin riveissä NHL-debyyttinsä teki John Quenneville ja Blackhawksin penkin takana seisoi luonnollisesti Joel Quenneville. Devils-hyökkääjä oli nostettu AHL:stä joukkueen mukaan ja sai tehdä debyyttinsä heti ensimmäisessä ottelussaan.

Quennevillet ovat sukua toisilleen, sillä John on Blackhawks-valmentajan pikkuserkku. Ennen ottelua alkua John oli iloinen ja luottavainen kohdatessaan sukulaisensa.

– On hauskaa, kuinka tässä kävi näin, John Quenneville totesi ennen ottelua CSN Chicagon haastattelussa, kun häneltä kysyttiin, miltä tuntuu kohdata sukulaisensa.

– Tästä tulee mukava ottelu.

Itse ottelussa Devils-hyökkääjä jäi ilman tehopisteitä.

Blackhawks-valmentajalta kehuja pikkuserkulleen

Blackhawksin päävalmentaja, lempinimeltään Coach Q, iloitsi luonnollisesti pikkuserkkunsa debyytistä jo ennen ottelua.

– Kun hän saa ensimmäisen ottelunsa, äiti, isä ja isovanhemmat ovat jännittyneitä sekä ylpeitä hänestä, Quenneville totesi CSN Chicagon mukaan.

– Hän on taitava ja yksi niistä kavereista, jotka löytävät keinot tulla kilpailukykyiseksi. Hän tekee pieniä asioita; hän ei vain tee maaleja tai pisteitä. Hän löytyy keinot olla tehokas.

John Quenneville on alun perin Devilsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2014. Hän on pelannut tämän kauden alun AHL:ssä, Albany Devilsin riveissä. Hän on iskenyt 19 otteluun 17 (7+10) tehopistettä, joten kausi on sujunut vallan mainiosti.

Edelliset neljä kautta Quenneville kiekkoili vielä Kanadan junioriliigassa, jossa hän nakutti parhaalla kaudellaan 73 (31+42) tehopistettä.

Quenneville oli myös mukana Kanadan joukkueessa, kun se pelasi vuoden vaihteessa nuorten maailmanmestaruudesta Helsingissä. Turnauksessa Quenneville ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä hän saalisti vain maalin ja yhden maalisyötön.