NHL nimesi tänään kuluvan kuun kolme parasta pelaajaa. Arvokkaimman pelaajan titteli vei tällä kertaa Nashville Predatorsissa torjuva maalivati Pekka Rinne.

Rinne pelasi marraskuussa yhteensä 12 ottelua, joista hän voitti yhdeksän ja hävisi vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. Hänen torjuntaprosenttinsa oli todella kova, 94,9. Mukaan mahtui myös yksi nollapeli. Päästettyjen maalien keskiarvo Rinteellä oli marraskuun osalta kova, sillä hän päästi keskimäärin vain 1,49 maalia ottelua kohden.

Rinteen johdolla Predators on noussut taistelemaan jälleen divisioonansa kärkisijoista, kun se alkukaudesta oli suurissa vaikeuksissa. Joukkue tarvitsee jatkossakin Rinteeltä onnistumisia, mikäli se haluaa menestyä kauden loppuosalla.

Kucherov ja McDavid säestivät suomalaista

Tampa Bay Lightningia edustava Nikita Kucherov valittiin kuukauden kakkostähdeksi. Hän summasi pelaamissaan 15 ottelussa yhteensä 18 (10+8) tehopistettä. Venäläispelaaja teki Lightningin kanssa juuri uuden sopimuksen ja näyttää nyt, että hän on jokaisen dollarin arvoinen.

Kolmostähdeksi nimettiin Edmonton Oilersin kultapoika, Connor McDavid. McDavid oli kuukauden tehokkain pelaaja, sillä hän iski 15 ottelussa 19 (6+13) Myös Jesse Puljujärven kanssa pelannut McDavid johtaa tällä hetkellä koko NHL:n pistepörssiä tehoilla 11+20=31.