Florida Panthers varasi kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella monien yllätykseksi suomalaisen Henrik Borgströmin.

Borgström oli monissa listauksissa ennakoitu menevän myöhemmin, mutta Panthers päätti silti varata suomalaisen. HIFK-kasvatti pelasi edellisellä kaudella HIFK:n A-junioreissa ja iski 40 otteluun 55 (29+26) tehopistettä.

Täksi kaudeksi Borgström siirtyi pelaamaan Denverin yliopistoon ja kausi on tähän mennessä sujunut loistavasti. Borgström on nyt pelannut NCAA-sarjassa 14 ottelua ja tehnyt niissä 16 (8+8) tehopistettä.

Borgström oli erinomaisessa iskussa viime viikonloppuna, jolloin hän tehtaili viisi (2+3) tehopistettä. Hyvin sujunut viikonloppu toi palkinnoksi valinnan viikon tulokkaaksi. Yliopistosarjassa otteluita on aina vain viikonloppuisin, vaikka palkinto annetaan siis aina viikon parhaalle.

Yhdysvaltain yliopistosarja on kovatasoinen, vaikka suurin osa huippulupauksista pelaakin tällä hetkellä Kanadan juniorisarjoissa. Yliopistosarjasta on noussut NHL-kartalle kovia kiekkoilijoita, esimerkiksi Jonathan Toews, Jonathan Quick, Jack Eichel ja Dylan Larkin.

Panthersin tulevaisuuden lupaus

Isokokoinen Borgström on Panthersin mielenkiintoisimpia pelaajia tulevaisuudessa. Hänet kuitenkin varattiin ensimmäisellä kierroksella, joten Panthers näki hänessä varaustilaisuuden aikana selvästi jotain, mitä monet muut eivät nähneet. Hänen iso kokonsa on NHL:ssä vain eduksi, sillä 191-senttisellä keskushyökkääjällä on aina tarvetta.

Tällä hetkellä Panthersin keskusta on hyvin edustettuna, sillä Aleksander Barkovin johdolla floridalaisilla on keskelle tarjolla muun muassa Vincent Trocheck sekä Nick Bjugstad.

Nähtäväksi jää, mihin Borgströmin rahkeet riittävät tulevaisuudessa.