Las Vegasin NHL-joukkue on kaikin puolin oikeilla raiteilla tähänastisen historiansa aikana. Seura tuntuu rakentavan brändiään sekä joukkueen kokoonpanoa (sen luonnosta) oikein ja projekti on ollut vahvassa myötätuulessa.

Taivaalle on silti kasaantunut pilviä USA:n armeijan muodossa, sillä The Hockey Newsin mukaan armeijan edustajat aikovat näillä näkymin puuttua Vegasin joukkueen Golden Knights -nimeen.

Golden Knights kun sattuu olemaan myös jenkkiarmeijan laskuvarjojoukkojen nimi, ja on ollut sitä jo 1960-luvulta lähtien.

– Ymmärrämme, että seuran omistajalla (Bill Foley) on armeijataustaa, ja hän todennäköisesti ymmärtää meidän mielenkiintomme seuran nimeä kohtaan. Tämän ilmoituksen taustalla on meidän halumme suojella Golden Knights -joukkojen uljasta historiaa ja heidän tärkeää rooliaan Amerikan kansan ja armeijan yhdistämisessä, armeijan edustaja kertoi medialle.

Armeijaintoinen seuraomistaja

Näiden ”armeijakytkösten” takia Foley onkin erityisen innoissaan Knights-nimen sisältävästä joukkueen nimestä. Hän mm. halusi laskuvarjojoukkojen laskeutuvan taivaalta nimenjulkistamistilaisuudessa, mutta ei saanut asiaa järjestetyksi. Black Knights -nimestä hän piti vieläkin enemmän.

Black Knights -nimi oli Foleyn nimilistan ykkösenä, sillä hän suoritti nuorena miehenä USA:n sotilasakatemian West Pointin entisessä sotilastukikohdassa, jonka kouluttamia joukkoja kutsutaan kyseisellä nimellä.

Nykyistä nimeä Golden Knightsia Foley pitää hyvänä, koska se viittaa sekä jo mainittuihin laskuvarjojoukkoihin sekä Vegasin ja Nevadan osavaltion kullantuotantoon, joka on Yhdysvaltain suurinta.

Mikäli armeija tosissaan vaatii Foleyta vaihtamaan seuran nimeä, on vain hyvä asia, että hänellä on varavaihtoehtoina sekä Silver Knights että Desert Knights.