Buffalo Sabres muuttui viime yönä naksun verran paremmaksi joukkueeksi, kun jenkkisentteri Jack Eichel teki kauden debyyttinsä ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan, joka päättyi puhvelipaidoille 5-4.

Eichel missasi joukkueensa 21 ensimmäistä ottelua kaudesta. Häntä olisi kaivattu joukkueen vahvuudessa, sillä Sabres on ollut liigan häntäpäässä koko kauden ja ottelusarake näytti lukemia 7-9-5.

Senators-ottelussa nuori tähtihyökkääjä oli heti kuin ei olisi ollutkaan poissa missään vaiheessa. Hän iski tauluun tehot 1+1 ja valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Eichelin vaikutus

Joukkuekaverit ja seurajohto olivat innoissaan ottelun jälkeen, ja syystäkin. Eichel tuntui muuttavan yksin joukkueen peliä.

– Hän lisää suuresti vaihtuvuutta peliimme. Erityisesti nopeuden muutos on huomattava. Heti kun hän pääsi jäälle ylivoimalla, peliä pelattiin nopeammalla tempolla, joukkueen valmentaja Dan Bylsma sanoi ottelun jälkeen.

– Jääkiekko on momentum-peliä, kun katsoo Eichelin ketjun peliä, heidän kiekonhallintaansa ja paikkojen luomista, sitä yrittää onkia asioita omaan peliin. Tuollaiset jutut ruokkivat myös muiden ketjujen peliä, sanoo puolestaan ykkössentteri Ryan O’Reilly.

Myös Eichel itse sanoi odottaneensa peliä innolla.

– Jo ennen peliä minulla oli valtavasti energiaa. Ne pari pistettä ylivoimalla auttoivat pelin sisään pääsemisessä. Niillä oli rauhoittava vaikutus pelaamiseen. Ensimmäisessä erässä pelasin aika innoissani, mutta toisessa erässä väsyin ehkä liikaa, tauon aikana oli vaikeaa pitää oikeasta kuntotasosta huolta. Peli sujui silti kaikkiaan hyvin.