NHL-jääkiekko on tätä nykyä kärjistetysti sanottuna nuorten poikien sarja. Toki poikkeuksiakin löytyy, mutta laji ajautuu yhä enemmän siihen suuntaan, että modernit, taitavat ja luisteluvoimaiset nuorukaiset tulevat dominoimaan NHL:ää hyvin nopealla aikataululla.

Tähän liittyen ensi yönä tullaan näkemään todellinen taisto, kun liigan tulevaisuuden kirkkain tähti Connor McDavid kohtaa Yhdysvaltojen kiekkoylpeyden, Auston Matthewsin.

Kyseessä on kahden edellisen kesän ykkösvaraukset, joten odotettavissa on todellinen titaanien taisto.

Miten McDavid pysähtyy?

Edmonton Oilers ja Toronto Maple Leafs ottavat yhteen siis tulevana yönä klo 04:00 alkavassa ottelussa.

Oilers on aloittanut oman kautensa lähtökohtiin nähden erinomaisesti, sillä se majailee tällä hetkellä Tyynenmeren divisioonan kärjessä. Jälleenrakennuksen kourissa kamppaileva Maple Leafsilla ei taasen ole aloittanut yhtä vakuuttavasti, mutta onpahan se ottanut voiton muun muassa Washington Capitalsista.

Oilersin hyvä alkukausi on nojautunut vahvasti McDavidin tekemiseen, joten Maple Leafsin ensimmäinen tehtävä on pimentää hänet. Tämä ei tule olemaan helppo rasti, mutta torontolaisseuran hyökkääjä Nazem Kadrilla on tähän simppeli resepti.

– Meidän pitää pysyä vain hänen edessään, olla fyysisiä ja kovia häntä kohtaan. Jos teet kaikkea muuta, kuin pysyt kovana, hän tulee tekemään asioita, jotka saavat sinut nolostumaan, Kadri kertoi Toronto Starille.