St. Louis Blues on tämän kauden osalta ollut yksi NHL:n parhaita kotijoukkueita. Sen sai tuntea viime yönä myös Dallas Stars, joka taipui sinitakeille jatkoajan jälkeen 4-3.

Bluesin kolmannen maalin iski David Perron, joka samalla jatkoi pisteputkeaan jo kahdeksaan otteluun. Perron on nyt kerännyt kahdeksassa ottelussa 11 (3+8) tehopistettä. Putkeaan ennen 28-vuotias Perron oli kerännyt vain 5 (4+1) tehopistettä.

Paluu takaisin tuttuun ympäristöön

Perron on alun perin Bluesin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2007. Bluesissa Perron pelasi kuuden kauden verran, kunnes hänet kaupattiin Edmonton Oilersin riveihin. Sieltä ura on jatkunut aina viime kaudella Pittsburgh Penguinsin ja Anaheim Ducksin kautta takaisin Blues-paitaan.

Hän teki kesällä kaksivuotisen sopimuksen joukkueen kanssa, johon ainakin Bluesin GM Doug Armstrong oli tyytyväinen.

– Hän tulee takaisin paljon kypsempänä pelaajana niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Me tulemme olemaan hyötyjiä tässä, Armstrong totesi seuran tiedotteessa kesällä.

Päävalmentaja tyytyväinen näkemäänsä

Bluesin päävalmentajana toimiva Ken Hitchcock on myös ollut tyytyväinen Perronin alkukauden otteisiin. Vaikka kausi lähti käyntiin yskähdellen, hän on ansainnut jokaisen minuutin jäällä.

– Hän on antanut meille juuri sitä, mitä me odotimme, kun näimme hänen pelaavan Anaheimissa. Hänellä ei ollut mikään hyvä kauden aloitus Pittsburghissa, mutta hän pelasi erittäin hyvin Cory Perryn ja Ryan Getzlafin kanssa Anaheimissa, Hitchcock totesi STLTodayn artikkelin mukaan.

– Se oli pelaaja, jonka toivoimme saavamme ja sen olemme myös saaneet. Hän on pelannut kovaa ja ansainnut jääaikansa sekä pelannut peliä oikealla tavalla.