New York Rangers on ollut kuluvan kauden positiivisimpia yllätyksiä. Hurjana yllätyksenä joukkueen sijoitus sarjataulukossa ei varmasti ole, mutta se, että joukkue on tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja, on huomionarvoista.

Viime kevät päättyi New Yorkissa pettymykseen, kun se tippui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tulevalle Stanley Cup -voittajalle, Pittsburgh Penguinsille. Välittömästi alkoi puhe siitä, mikä on seuran tulevaisuus. Sen lupaukset rankattiin monissa listoissa liigan huonoimmiksi, eikä tulevaisuutta näyttänyt juurikaan olevan. Henrik Lundqvist alkaa vanheta ja puolustus tarvitsisi uudistusta. Oltiin sitä mieltä, että nyt olisi aika räjäyttää pakka kokonaan ja aloittaa alusta.

Tällä hetkellä tilanne näyttää kuitenkin aivan toiselta.

Uudet vastuunkantajat

Nuoret pelaajat ovat nostaneet tasoaan täksi kaudeksi huomattavasti. Derek Stepan on pitkään ollut nuorien pelaajien tienavaaja New Yorkissa. Hänen takanaan J.T. Miller ja Kevin Hayes pelasivatkin jo viime kaudella hyvin, mutta tällä kaudella he ovat nousseet jälleen uudelle tasolle. Kaveruksilla on ikää vasta 23 ja 24 vuotta, joten he ovat varmasti iso osa Rangersin tulevaisuutta.

Hayes on iskenyt 23 ottelun aikana tehot 10+9=19. Hänen tehotilastonsa näyttää lukemaa +15, joka on liigan kolmanneksi kovin lukema. Miller on sen sijaan samaan 23 ottelun aikana tehnyt 19 (8+19) tehopistettä. Hänenkin tehotilastonsa on vakuuttava, sillä se näyttää lukemaa +13.

Kesällä Ottawa Senatorsista hankittu Mika Zibanejad on myös pelannut hyvin, mutta ikävä loukkaantuminen katkaisi hänen hyvin alkaneen kautensa. Jimmy Vesey on väläytellyt osaamistaan ja Rangers haluaa varmastikin pitää myös hänet tulevaisuudessa joukkueen vahvuudessa.

Kokoonpanoa kun tarkastelee, niin tulee mieleen, että tarvitseeko Rangers edes mitään uudelleenrakennusta vai voiko se nykyisellä kokoonpanollaan jälleen kilpailla siitä kaikkein himotuimmasta, Stanley Cupista.