Carolina Hurricanes menetti juuri yhden joukkueen tärkeimmistä pelaajista sairastuvan puolelle, sillä varakapteeni Jordan Staal kärsii aivotärähdyksestä.

Staal kärsi loukkaantumisensa Florida Panthersia vastaan pelatussa ottelussa sunnuntaina. Asiasta kertoi joukkueen GM Ron Francis News and Observerille.

Staal on erittäin tärkeä pelaaja Canesin rosterissa, sillä hän pelaa ykköskentän keskellä ja miehelle on käyttöä sekä alivoimalla että ylivoimalla. Erityisesti alivoimapelaajana hän on aivan liigan eliittiä.

Kanukkisentteri on myös yksi liigan parhaista aloittajista, sillä hänen 60% aloitusvarmuutensa on myös aivan liigan kärkipäätä ja joukkueen sisäisen pörssin paras lukema.

Nyt ykkössentterin roolin ottaa ruotsalaishyökkääjä Victor Rask ja kakkoskentän keskelle otetaan toinen ruotsalainen, nimittäin Elias Lindholm.

Aivotärähdykset ovat aina ilkeitä vammoja, sillä niistä toipuminen on lähes täysin yksilöstä itsestään riippuvaa ja kun aivotärähdyksen on kerran saanuut, todennäköisyys sen uusimiseen kasvaa. Staalin tilanteessa takaisin paluusta on mahdoton sanoa vielä mitään.