Kun Jonathan Quick loukkasi itsensä kauden avausottelussa, monet ajattelivat, että Los Angeles Kingsin pudotuspelihaaveet menivät tuohon loukkaantumiseen.

Quickia odotetaan takaisin vasta ensi vuoden puolella, joten seuran ykkösmaalivahdin saappaat sovitettiin ensimmäiseksi Jeff Zatkoffille. Zatkoffin uraan ei ole missään vaiheessa kuulunut ykkösvahdin rooli, vaan hän on pelannut lähinnä kakkosvahtina, ja siinäkin kovin vaihtelevasti.

Zatkoff pääsi pelaamaan vain kolme ottelua ennen kuin päävalmentaja Darryl Sutter päätti antaa slovakialaismaalivahti Peter Budajlle mahdollisuuden. Sutter ei ole varmasti tuota päätöstä katunut, sillä Budaj on tällä hetkellä ollut viimeisenä lukkona siinä, että Kings on noussut NHL:n tämän hetken kuumimmaksi joukkueeksi.

Jeff Carter heiluttanut tahtipuikkoa

Kings on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelusta kuusi ja tällä hetkellä se lentää viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Hyvät esitykset ovat nostaneet sen jo oman divisioonansa kolmanneksi, mutta silti joukkue on vain kahden pisteen päässä putoamisesta pudotuspelien ulkopuolelle.

Voittoputken aikana erityisesti Jeff Carter sekä maalivahti Budaj ovat olleet mainiossa iskussa. Carter on kerännyt viiteen viimeiseen otteluun 9 (5+4) tehopistettä ja Budaj on päästänyt samaisiin otteluihin vain yhdeksän maalia.

Carterin kauden aloitus oli muun joukkueen tavoin vaikea, sillä hän keräsi kymmeneen ensimmäiseen otteluun vain 4 (2+2) tehopistettä.

Loukkaantumiset ovat kiusanneet kauden alussa

Kingsin hyvät otteet ovat ainakin sen kärsimiin loukkaantumisiin nähden erinomaiset. Quickin lisäksi Brayden McNabb on pidempiaikaisella toipumisjaksolla, kun taas Anze Kopitar on kärsinyt pienistä vammoista, jotka pitivät hänet muun muassa sivussa muutaman ottelun verran. Myös Budaj kakkosvahtina toiminut Zatkoff on kärsinyt nivusvammasta, joten Budaj on tästäkin syystä saanut paljon vastuuta.

Jotain positiivista sentään on myös kuulunut, kun Marian Gaborik palasi tositoimiin ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Kings on tällä hetkellä hyvässä lennossa ja voi vain kuvitella, mihin se sen jälkeen kykenee, kun se saa takaisin ykkösmaalivahtinsa Quickin.