New York Islandersin valmentajapaletti on ollut sekaisin jo useamman vuoden, vaikka sama mies, eli Jack Capuano, on ollut penkin takana tuon sekavan ajanjakson ajan. Ja hänestä Islandersin olisi päästävä eroon.

Toki seuran johtoportaassa ollaan myös tehty ihmeellisiä liikkeitä, kuten Andrew Laddin massiivinen seitsemän vuoden ja 38,5 miljoonan dollarin sopimus ja Kyle Okposon, Frans Nielsenin ja Matt Martinin menetykset heikensivät rosteria oleellisesti.

Suurin huolenaihe on silti valmentaja ja nyt osaava sellainen olisi tarjolla, kiitos Florida Panthersin, sillä seura potki pihalle Gerard Gallantin.

Gallantia on pidetty pelaajien valmentajana ja hän menestyi Panthersin nuoren joukkueen kanssa hyvin, nostettuaan joukkueen uudelle tasolle ja mustaksi hevoseksi Stanley Cupin tavoitteluun viime kaudella.

Peliliikettä vaaditaan

Ympäri kiekkopiirejä ollaan ilmaistu sekä tukea Gallantille että haukkuja ja vihaa Panthersin toimiston suuntaan päätöksestä. Myös spekulaatioit hänen uudesta seurastaan alkoivat välittömästi, sillä ottajia todennäköisesit löytyy.

Islandersissa penkin taakse mies sopisi ja fanit ottaisivat hänet varmasti vastaan enemmän kuin mielellään. Vaikka Islanders rypee itäisen konferenssin pohjalla, olisi seuralta lupa odottaa silti enemmän ja valmentajan vaihto voisi tehdä tehtävän.

Yleinen käsitys Islandersin fanien keskuudessa on, että nykyvalmentaja Capuanon joukkueilla olisi parina viime vuonna pitänyt mennä pidemmälle playoffeissa, mutta koutsin rajat tulivat vastaan. Lisäksi Capuano peluuttaa joukkuettaan fyysisesti vaativalla dump-and-chase -kiekolla. Joukkueesta vain puuttuu fyysiset pelaajat, joten pelitapa ei toimi.

Valmentajan vaihdos ei välttämättä nosta Islandersia playoffeihin, mutta esimerkiksi viime kauden Pittsburgh Penguins teki täyskäännöksen ja vei lopulta mestaruuden, vaikka alkukausi menikin täysin varjoissa. Tuolloin valmentajan vaihdos joulukuussa sai veneen ympäri. Ainoa asia, mitä Islandersin GM Garth Snowlta nyt vaaditaan, on rohkeus muutokseen, vaikka nimenomaan Gallant ei olisikaan korvaava valmentaja.