NHL:n järjestämän World Cupin talouslukemat alkavat selvitä medialle ja liigan puolesta luvut ovat karua kerrottavaa.

The Hockey Newsin tietojen mukaan liiga tavoitteli jopa 80 miljoonan dollarin tuloja tapahtumalla todellisen summan jäädessä noin 40 miljoonaan dollariin. Puolet tuloista menee liigalle ja puolet pelaajille.

Pelaajien summasta 70% menee pelaajille, jotka pelasivat World Cupissa, joka tarkoittaa noin 80 000 dollarin pottia per pelaaja. Loput 30% taas menee sellaisille pelaajille, jotka eivät olleet mukana World Cupin rostereissa, mutta olivat NHL-joukkueen vahvuudessa koko kauden ajan eli 186 päivää. Nämä pelaajat saavat noin 10 000 dollaria per pelaaja.

Pelaajien palkanjako herättää tietysti kysymyksiä, että mihin esimerkiksi ennestään rikkaat tähtipelaajat tarvitsevat ylimääräisen 80 000 dollaria, kun alempien ketjujen ja palkkojen pelaajat saavat 10 000.

World Cupin tulevaisuus herättää edelleen kysymyksiä

Jos pelaajat saavat noin 20 miljoonaa dollaria, ja siis puolet potista, tarkoittaa se, että myös liigalle tulee noin 20 miljoonaa dollaria. Ei ole tietoa miten liiga aikoo rahat käyttää. Ne saattavat mennä seuroille tai liigan omaan kassaan.

Tärkeämpinä kysymyksinä ilmassa leijailevat jälleen kysymykset turnauksen tulevaisuudesta. Turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa 12 vuoteen, eikä kiinnostus yltänyt missään vaiheessa niihin lukemiin, mihin pyrittiin.

USA:n joukkue floppasi, mikä ei auttanut asiaa, ja Euroopan yhdistelmäjoukkue ei sympatioista huolimatta kiinnostanut finaaleissa, jotka pelattiin kiekkohullussa Torontossa.

Kanadan televisiossa semifinaali Kanadan ja Venäjän välillä keräsi 3,1 miljoonaa silmäparia ruutujen ääreen, kun taas ensimmäinen finaali keräsi vain kaksi miljoonaa katselijaa. Luvut ovat vain kohtuullisia.

USA:n puolella televisioinnista vastannut ESPN sai parhaimmillaan ruutujen ääreen ainoastaan 766 000 katselijaa alkusarjan ottelussa Kanada-USA. Lukema olisi hyvä, jos kyseessä olisi ollut runkosarjaottelu NHL:ssä, mutta kyseessä olikin maailman parhaan kiekkoturnauksen kahden suurimman maan matsi.

World Cup saattaa tarvita joko aikaa kerätä arvoa turnauksena tai uuden ajankohdan kalenterista (joka on epätodennäköistä). Jos turnaukselle ei ole neljän vuoden kuluttua kysyntää kiekkoväen keskuudessa, ei sille varsinaisesti ole käyttöä myöhemminkään, ellei olympiakiekko kariudu tavalla tai toisella NHL-pelaajien suhteen.