Tiistai oli suuri päivä Las Vegasin kiekkohistoriassa, sillä ”Sin Cityn” NHL-joukkueen nimi sekä logo julkistettiin jenkkiläisittäin tuttuun tapaan, eli mahdollisimman isosti.

Seuran omistaja ja pääpuuhamies Bill Foley kertoi nimen – joka siis on Vegas Golden Knights – päättämisestä paikallisen sanomalehden Las Vegas Sunin haastattelussa.

Nimivaihtoehtojahan julkisuuteen tuli useita, mutta kolme ehdottomasti vahvinta ehdokasta olivat Silver Knights, Golden Knights sekä Desert Knights.

– Silver Knights oli vaihtoehto, koska Nevadan osavaltio tunnetaan myös nimellä ”Silver State”. Toisaalta Nevada on valtion suurin kullantuottaja ja kulta on tietenkin arvokkaampi kuin hopea. Desert Knights -nimellä taas ei mielestäni ole luonnetta NHL-seuran nimeksi.

Nimi jakoi kansaa kahtia

Golden Knights ei saanut kiekkoyhteisön tukea taakseen samalla tavalla mitä Foley toivoi, sillä kolmesta nimestä Golden Knights oli vähiten suosittu. Nimestä äänestettiin Vegasissa paikallisesti. Jopa Black Knights -nimi sai enemmän ääniä kuin lopullinen vaihtoehto

Seuran tuleva GM George McPhee sen sijaan piti nimestä.

– Palavereissa minulta kysyttiin mielipidettä nimestä ja Golden Knights oli paras. Kaikki taisivat pitää siitä ehdotuksesta.

Seuraavaksi joukkue alkaa keskittyä täysillä jo seitsemän kuukauden kuluttua koittavaan laajennusdraftiin, josta saadaan ensimmäiset pelaajat kantamaan Vegasin ylpeyden värejä ensi kaudeksi.