Fanit äänestivät viime vuonna John Scottin All Star -tapahtumaan, eikä edes NHL:n härskit yritykset riittäneet pitämään lähinnä goonina pidettyä hyökkääjää poissa tapahtumasta.

Lopulta siitä kehkeytyi huikea tarina: fanit olivat innoissaan, kanssapelaajat olivat innoissaan, aiheesta ollaan tekemässä elokuvaa ja John Scott itse sai ehkä kruununsa NHL-uralleen, valittiinhan hänet myös All Star -turnauksen MVP:ksi.

Vastaavanlaista tarinaa ei tulla kuitenkaan tänä vuonna tai ylipäätään tulevaisuudessa näkemään. NHL nimittäin on viritellyt All Star -tapahtuman ympärille niin sanotun John Scott -säännön, joka estää viime vuotta toistumasta, kertoo The Hockey News.

Ylipäätään äänestyksen ohjeet muuttuivat:

  • Äänestys antaa faneille mahdollisuuden äänestää yhtä pelaajaa jokaisesta divisioonasta, pelipaikasta riippumatta. Jokaisen divisioonan eniten ääniä saanut pelaaja valitaan All Star -tapahtumaan ja nimetään divisioonansa kapteeniksi.
  • Valintakelpoisia pelaajia ovat ne, jotka ovat marraskuun 1. päivänä aktiivisina pelaajina NHL-seuransa rosterissa. Poikkeuksena käyvät loukkaantuneet pelaajat, jotka aktivoidaan kokoonpanoonsa vasta myöhemmin, tai muut erikoistapaukset. Heidät voidaan ottaa mukaan äänestykseen myöhemmin.
  • Mikäli pelaaja lainataan AHL:ään, tai mihin tahansa muuhun alempaan sarjaan, marraskuun 1. päivän ja tammikuun 26. päivän välillä, häntä ei voi äänestää. Ainoa poikkeus ovat loukkaantumisjakson jälkeen kuntoutusstintille lähetettävät pelaajat.
  • Jos divisioonansa äänestyksen voittanut pelaaja lähetetään äänestyksen umpeuduttua AHL:ään, nimetään kapteeniksi toiseksi eniten ääniä saanut pelaaja
  • Fanien sallitaan äänestää pelaajia listalta, jotka täyttävät edellä olevat vaatimukset. Listaa päivitetään, jos pelaaja lähetetään farmiin tai loukkaantunut pelaaja palaa takaisin joukkueensa kokoonpanoon.

Aiempia tiettyjen pelaajien mukaan rakennettuja sääntöjä ovat:

  • Martin Brodeur -sääntö: Maalivahtien liikkuminen maalin takana rajattiin tietylle alueelle. Tämä perustui siihen, että Brodeur oli uskomattoman vahvan mailapelaamisensa ansiosta kuin ylimääräinen kenttäpelaaja. Muutoksella haettiin lisää maaleja.
  • Sean Avery -sääntö: Vuoden 2008 pudotuspeleissä Sean Avery, yksi NHL:n vihatuimmista pelaajista, häiristi Brodeurin työskentelyä heiluttamalla käsiään ja mailaansa tämän kasvojen edessä, yrittäen kopioida Brodeurin jokaista liikettä. Hyvin nopeasti se muutettiin epäurheilijamaiseksi käytökseksi, mikä johtaa jäähyyn.
  • Matt Cooke -sääntö: Maaliskuussa 2010, rumista taklauksistaan ja tempuistaan kaukalossa tunnettu Matt Cooke taklasi törkeästi Marc Savardia pimeästä kulmasta päähän. Tilanteesta ei tuomittu pelikieltoa, mutta siitä nousi kohu ja lopulta NHL:n komissaari tiedotti niin sanotusta Matt Cooke -säännöstä, jonka ideana on ehkäistä vastaavia taklauksia.