Columbus Blue Jackets näyttää juuri tällä hetkellä siltä joukkuuelta, mitä joukkueen GM Jarmo Kekäläinen toivoi jo viime kaudella.

Blue Jackets voitti Washington Capitalsin vieraissa lukemin 3-2 ja kasvatti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi, mikä jo sinäsä on saavutus joukkueelle, jos peilaa edellisiin vuosiin.

Tällä kertaa voitto myös tarkoitti sitä, että seurahistoriaa kirjoitettiin jälleen uusiksi. Joukkueen ottelusarake näyttää nimittäin lukemia 10-4-2, joka parantaa edelleen joukkueen jo aiemmin asettamaa kauden parasta aloitusta sarjapisteillä mitattuna.

Blue Jacketsin menestys ei ole kiinni siitä, että joukkue esimerkiksi pelaisi heikkoja vastustajia vastaa, sillä tämän kuun puolella joukkue on voittanut mm. Anaheim Ducksin ja Washington Capitalsin kahdesti sekä St. Louis Bluesin, Dallas Starsin, New York Rangersin kertaalleen. Kirsikkana kakun päälle myös sarjakärki Montreal Canadiens on jäänyt sinitakkien tykkitulen alle.

Joukkue majailee tällä hetkellä itäisen konferenssin kuudentena ja joukkueen maaliero +17 on idän kolmanneksi paras edellään vain Canadiens ja Rangers.

Kone käy kaikilla sylintereillä

Syitä joukkueen lentokeliin on useita. Päävalmentaja John Tortorella on muuttunut hieman ihmisläheisemmäksi mitä muissa joukkueissa ja saanut oppinsa siirrettyä jäälle toisin kuin viime kaudella. Myös erinomaisesti varatut pelaajat ja täsmähankinnat alkavat tuottaa tulosta.

Mm. tulokashyökkääjä Alex Wennberg on majaillut koko alkukauden hieman tutkan alla syöttöpörssin kärkisijoilla ja erittäin lupaavaksi tiedetty tulokaspuolustaja Zachary Werenski kolkuttelee tulokkaiden pistepörssin kärkisijoja ja on tällä hetkellä mukana vuoden parhaan tulokkaan Calder Trophyn kisassa vahvasti.

Hyökkäys on saanut kaikki sylinterit jauhamaan samalla kun viisikkopuolustus on parantunut edelliskaudesta huomattavasti. Viimeisenä lukkona maalivahti Sergei Bobrovsky muuraa maalinsa, sillä veräjänvartija on palannut lähelle Vezina-tasoaan.

Kekäläinen on saanut paljon kuraa niskaansa menneinä kahtena vuotena menestymättömyydestä, mutta nyt sekä valmennus että joukkue kaikilla osa-alueilla alkaa osoittaa pontetiaalin täyttämisen merkkejä.