Calgary Flamesin ongelmat eivät ota loppuakseen, sillä viime yönä joukkue hävisi kotiottelunsa Chicago Blackhawksille viime hetkien maalilla.

Maali oli kaikkea muuta kuin selvä. Artemi Panarin ampui kiekon, Flames-maalilla torjuntavuorossa ollut Chad Johnson torjui kiekon korkealle ilman ja Marian Hossa oli paikalla iskemässä kiekon maaliin.

Mutta iskettiinkö kiekko sisään korkealla mailalla? Se jää tietyllä tapaa ikuiseksi arvoitukseksi, sillä Flames olisi eittämättä haastanut vain 2 minuuttia ja 23 sekuntia ennen päätössummeria syntyneen maalin, mutta kun se ei voinut: aikalisä oli jo mennyt joitain minuutteja aiemmin, ja kun tuomio jäällä oli maali, homma oli paketissa.

Flamesin päävalmentaja Glen Gulutzan kuitenkin tietää vastauksen arvoitukseen. Kun häneltä kysyttiin, että olisiko hän haastanut maalin, myös vastaus oli varsin selvä.

– Kyllä (olisin haastanut). Me tiesimme, että se oli korkea maila. Me tiesimme, että kenen maila se oli. Me olisimme haastaneet sen, Gulutzan kommentoi asiaa Yahoo! Sportsin mukaan.

Ja sitten tullaan vielä siihen tosiasiaan, että Hossa oli maalivahdin alueella ja täten täytti sääntöpykälän numero 69.3:n, mikä puolestaan johtaa aina maalin hylkäykseen. Se kuuluu näin:

”Mikäli hyökkäävä pelaaja aiheuttaa kontaktin maalivahtiin, oli se sitten tahaton tai ei, ja maalivahti on omalla alueellaan, maali hylätään.”

Tässä vielä jokaiselle tilanne tulkittavaksi (alkaen kohdasta 1:15):