Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelattu ottelu Detroit Red Wingsin ja Tampa Bay Lightningin välillä tarjosi kaksi tilannetta, jotka johtivat loukkaantumiseen.

Luonnollisesti Lightiningin kapteenin Steven Stamkosin loukkaantuminen veti suurimmat otsikot itselleen, mutta myös punasiipien puolella koettiin ikävä tilanne, kun Darren Helm joutui jättämään pelin kesken hänen olkapäänsä mentyä sijoiltaan jouduttuaan Lightning-pakki Nikita Nesterovin lonkkataklauksen kohteeksi.

Loukkaantumisherkän Helmin sairausloman pituudeksi tullee tällä kertaa 6-8 viikkoa, mutta hyökkääjä selviää ilman leikkausta olkapäänsä kanssa.

Red Wingsin syvyyttä testataan

Autokaupungin kausi on ollut toistaiseksi vuoristorataa, lyhyitä tappioputkia ovat seuranneet pienet voittoputket ja toisin päin, vaikka alkukauteen mahtui myös kuuden voiton putki.

Thomas Vanekin ja Andreas Athanasioun loukkaantumiset sekä Niklas Kronwallin krooniset selkävaivat ovat olleet rasitteena joukkueen alkukauden aikana ja maalinteko alkoi sakkaamaan pahemman kerran Vanekin loukkaantumisen jälkeen.

Korvaavina pelaajina ovat esiintyneet AHL:stä nostettut hyökkääjät Anthony Mantha ja Tyler Bertuzzi sekä puolustaja Ryan Sproul.

Koko kolmikko on osoittanut kuuluvansa näyttöjensä perusteella show’n puolelle, mutta Red Wingsin iänikuinen pelaajien kehitysprossessi ja (terveenä) täysi kokoonpano pitää heidät joko katsomossa tai AHL:n puolella.

Red Wingsin pääongelmana ilman loukkaantumisia on maalinteon vaikeus, sillä nykyisessä kokoonpanossa on niin sanottuja luottopelaajia paljon, mutta ratkaisijoita vähän.