Steven Stamkos loukkaantui joukkueensa viime ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan ja joutui palaamaan takaisin Tampa Bayhin tarkempiin tutkimuksiin.

Nyt tutkimuksissa on päästy siihen pisteeseen, että diagnoosi on tehty: Tampa Bay Lightningin kapteenina toimivan kanadalaissentterin polven nivelkierukasta löytyi repeämä.

Tällä hetkellä repeämän vakavuus on vielä auki.

– Olemme tällä hetkellä tilanteessa, jossa pohdimme eri vaihtoehtoja korjaus- ja kuntoutusvaihtoehtojen suhteen. Kerromme lisää, kun olemme asiasta itsekin viisaampia, Lightningin GM Steve Yzerman kommentoi seuran tiedotteessa.

Mistä maalit jatkossa – palaako Triplets-ketju?

Yleisesti ottaen nivelkierukan repeämä ei vaadi leikkaushoitoa, raportoi asiaa tutkinut Fansided-sivusto. Toipumisaika puolestaan on pääsääntöisesti yli kuukauden ja tarkemman määritelmän mukaan 4-6 viikkoa. On siis paljon mahdollista, että ”Stammer” istuu loppuvuoden ajan sivussa.

Tokikaan tässä kohtaa vamman vakavuudesta ei ole tietoa ja kyseisessä vammassa on olemassa eri vakavuusluokat. Toisinaan kierukan repeäminen saattaa vaatiakin leikkaushoitoa, mutta sillä on tässä kohtaa turha arvuutella. Pientä huolta tietenkin aiheuttaa Yzermanin kommentti ja sanavalinta ”korjausvaihtoehto”.

Stamkos on äärimmäisen vaikean viime kauden jälkeen palannut kuluvalla kaudella takaisin huipputasolleen. Hän on takonut 17 otteluun tehot 9+11 ja hän majailee NHL:n pistepörssissä tällä hetkellä kolmannella sijalla.

Kanadalaiskapteenin poissaolo aiheuttaakin melkoisesti murheita päävalmentaja Jon Cooperin johtamalle valmennusjohdolle, sillä joukkue on kärsinyt entuudestaan maalinteko-ongelmista. Stamkosin johtama kentällinen, jossa hänen rinnallaan pelaavat Nikita Kucherov ja Vladislav Namestnikov, on ollut joukkueelleen kaikki kaikessa, sillä Kucherov puolestaan johtaa pistepörssiä.

Saattaakin olla, että Cooper palauttaa Triplets-ketjun takaisin yhteen. Kyseinen hyökkäyskolmikko, johon ovat kuuluneet Kucherovin lisäksi Ondrej Palat ja Tyler Johnson, on aiempina kausina saanut aikaan tuhoa. Kuluvalla kaudella tosin Johnsonin ja Palatin otteet ovat olleet todella vaisuja.

Stamkosin lisäksi joukkueen vahvuudesta loukkaantumisen vuoksi ovat poissa puolustaja Anton Strålman ja hyökkääjä Jonathan Drouin.