NHL-maailma hehkutti Washington Capitalsin ja Pittsburghin välistä kohtaamista jälleen kerran Alexander Ovechkinin sekä Sidney Crosbyn välisen kaksintaiston kautta.

Kaukalossa ei kuitenkaan nähty minkäänlaista taistoa, missään muodossa. Capitals alkoi nimittäin takoa maaleja avauserästä lähtien ja ensimmäisen 20 minuutin jälkeen taululla olivat jo 3-0-lukemat.

Avauserä räjäytti toden teolla Capitalsin umpinaisen ketsuppipullon, sillä maalinteko ei ole ollut mikään automaatio joukkueelle alkukaudesta. Lopulta joukkue marssi käsittämättömään 7-1-murskavoittoon hallitsevasta Stanley Cup -voittajasta.

Täysin muiden pelaajien näytös

Ottelusta ei saatu myöskään mitään Crosbyn ja Ovechkinin välistä näytöstä. Ovechkin toki onnistui vihdoin katkaisemaan neljän ottelun mittaisen maalittoman putkensa ottelun päätöserässä, mutta muutoin meno oli edelleen hieman vaisua.

Vaan vielä vaisumpaa oli kaukalon toisella puolella. Crosby nimittäin jäi ottelussa tyystin tehopisteittä ja kaupan päällisiksi hänelle kirjattiin vielä tehotilasto -3.

Show’n varasti kaksikolta Capitalsin ykkössentteri, ruotsalainen Nicklas Bäckström. Hän nimittäin takoi otteluun käsittämättömät tehot 2+3. Häntä säesti myös ketjukaveri TJ Oshie, joka takoi tauluun pisteet 2+2.

Penguinsin umpisurkea ilta ”kruunautui” jo avauserässä, kun Evgeni Malkinin maila osui vahingossa maskitta olleen maalivahti Matt Murrayn kasvoihin ja tämä joutui jättää ottelun kesken.

"@BradyTrett: Matt Murray loses his mask and then takes Malkin's stick to the face. Yikes. ". #NHL. #Penguins.

Pennsylvanialaisseuran onneksi Murray kykeni palaamaan pukukopin kautta vaihtopenkille ja vakuutti olevansa kunnossa. Hän siis kävi lävitse NHL:n protokollan mukaisen aivotärähdystestin.