Steven Stamkosin kova onni loukkaantumisten kanssa ei ota loppuakseen, sillä mies loukkasi itseään jälleen viime yön NHL-kierroksella.

Tampa Bay Lightning voitti yön ottelussaan Detroit Red Wingsin numeroin 4-3. Stamkos teki joukkueensa avausmaalin, mutta ensimmäisen erän puolessa välissä sattunut harmittoman näköinen laitakahina Gustav Nyquistin kanssa väänsi tähtisentterin jalkaa ja mies lähti pukukoppiin tuskaisena oikeaa jalkaansa varoen.

Lightningin valmentaja Jon Cooper totesi ESPN:lle, että Stamkosin tilanne selviää parin päivän kuluessa ja asialla on nyt turha spekuloida. Pelaaja meni Detroitissa magneettikuvaukseen.

Lyhyt, mutta vakava loukkaantumishistoria

Stamkos on uransa aikana kärsinyt kaksi vakavaa loukkaantumista ja parhaaseen vireeseen pääsy kesti varsinkin ensimmäisen tapauksen jälkeen pitkään.

Kaudella 2013-14 keskushyökkääjä oli maalipörssin kärjessä 25 maalillaan 37 otteluun, kun mies osui maalintolppaan ottelussa Boston Bruinsia vastaan. Osumasta murtunut oikeä sääriluu päätti miehen kauden.

Tapauksen jälkeen NHL-piireissä spekuloitiin, onko Stamkosille enää käyttöä Tampassa, jos sama taso ei löydy. Nyt toki tiedetään pitkäkestoisen saagan lopputulos.

Viime keväänä ”Stammerin” jalasta löydettiin veritulppa ja mies oli sivussa lähes koko pudotuspelien ajan. Hän pelasi ainoastaan konferenssifinaalien seitsemännen ottelun, jonka Lightining hävisi tulevalle mestarijoukkueelle Pittsburgh Penguinsille.

Tällä kertaa Stamkos jakoi NHL:n pistepörssin kärkipaikkaa Winnipeg Jetsin Mark Scheifelen kanssa loukkaantumisen sattuessa tehoin 9+11.