Carolina Hurricanes alkaa löytää hiljalleen toimivat kentälliset yhteen, sillä joukkue on kaatanut nyt kolmen päivän sisään sekä Washington Capitalsin että San Jose Sharksin.

Ottelussa Capitalsia vastaan Hurricanesin valmennusjohto palautti Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen, jotka olivat jo alkukaudesta yhdessä, takaisin samaan vitjaan.

Tällä kertaa rinnalle tuotiin nuoren Elias Lindholmin sijaan kokenut Jordan Staal ja homma toimi heti alusta alkaen.

Kyseinen kentällinen nöyryyttikin Capitalsia oikein huolella, sillä he takoivat yhteensä ottelupöytäkirjoihin 11 tehopistettä.

Viime yönä vastassa oli sitten Sharks. Tällä kertaa maalit olivat tiukassa ja ottelu päättyi Hurricanesin eduksi jalkapallolukemin 1-0.

Se ei kuitenkaan poistanut sitä faktaa, etteikö joukkueen suomalaisvitja olisi ollut jälleen erinomainen. Vastuuta jokaiselle kaverille tuli hieman yli 18 minuuttia ja kokonaisvaltainen pelaaminen oli enemmän kuin kunnossa: hyökkäyspäässä oltiin vaarallisia ja omissa huolellisia.

”Asettivat alkutahdit ottelulle”

Kolmikon vaikuttavin vaihto nähtiin jo avauserässä. He nimittäin pitivät kiekko hallussaan yhteensä 2 minuuttia ja 13 sekuntia – siis putkeen.

Vielä uskomattoman vaihdosta teki se, että kyse ei ollut missään omassa päässä pyörimisestä, vaan pyörityksestä Sharks-päädyssä. Teräväinen nimittäin laukoi vaihdon aikana käsittämättömät viisi laukausta kohti maalia.

Mitään tilastoja asiasta ei kaivamallakaan löytynyt, mutta kyseessä saattaa hyvinkin olla NHL:n ennätys.

– Se oli loistavaa työtä heiltä. He asettivat ottelulle oikeanlaiset alkutahdit, päävalmentaja Bill Peters ylisti The News & Observerille.

Päivitys: Korjattu yksi virhe luvuissa.