New York Islanders ei ole aloittanut kuluvaa kautta kovinkaan mallikkaasti, sillä se on ottanut 16 ottelusta vain viisi voittoa varsinaisella peliajalla. Joukkue majailee metropolien divisioonan toiseksi viimeisenä, minkä lisäksi pisteen perässä oleva Carolina Hurricanes on pelannut kaksi peliä vähemmän kuin saarelaiset.

Viime yönä Islanders otti nokkiinsa Tampa Bay Lightningilta, joka otti ottelusta selvän voiton, lukemin 4-0.

Syyttävä sormi on osoittanut viime aikoina rajusti seuran päävalmentaja Jack Capuanoa, joka onkin ollut ulkopuolisten silmiin pahin syypää Islandersin laahaamiseen.

Nyt kuitenkin joukkueen kapteenina toimiva John Tavares on rientänyt luotsinsa avuksi. Hänen mukaansa päävalmentajan syyttely ei ole oikein, sillä syyt ovat jossakin aivan muualla.

– Heidän (valmennuksen) lähestymisellään joukkuettamme kohtaan ei ole mitään tekemistä heikkojen esitysten kanssa. Minulla on luottoa ryhmäämme ja valmennusta kohtaan, Tavares kertoi Newsdaylle.

– Nyt pelaajien pitää ottaa kaukalossa seuraava askel ja alkaa pelaamaan omalla tavallamme – siis sillä, mihin tiedän meidän olevan kykeneväisiä.