Legendaarinen ex-supertähti Eric Lindros sai vihdoin ansaitsemansa, kun hänet valittiin parhaista parhaiden joukkoon, jääkiekon Hall of Fameen.

Lindros oli omana aikanaan lähes dominantti pelaaja, jonka ura jäi valitettavan lyhyeksi useiden loukkaantumisten vuoksi. Ex-sentteri pelasi NHL:ssä lopulta 760 runkosarjaottelua, joissa hän iski tehot 372+493 (865).

Entinen joukkuekaveri ylisti

Nykyisin Carolina Hurricanesin apuvalmentajana toimiva Rod Brind’Amour on Lindrosin tavoin Philadelphia Flyersin seuralegenda. Hän pelasi vastikään Hall of Fameen valitun hyökkääjän kanssa useita vuosia, ja matkaan on tarttunut tarina jos toinenkin.

Brind’Amour kertoikin erään hauskan sattuman Lindrosin ensimmäisistä NHL-harjoituksista, mikä vain todistaa sen, että Lindros oli omana aikanaan dominantti pelaaja.

Lindros nimittäin rynnisti kyseisissä harjoituksissa laidasta hyökkäysalueelle, ja piti mailastaan yhdellä kädellä kiinni. Jollakin tavalla hän sai lauottua kiekon kuitenkin maalia kohti ja peliväline livahti yläkulmaan. Siinä vaiheessa Brind’Amour tiedosti, että kyseessä on ainutlaatuinen pelaaja.

– Olin siinä vaiheessa, että kukaan NHL:ssä ei pysty samaan. Ja tietysti, jos hän halusi jyrätä sinut, hän jyräsi sinut – hän vain tuli laitojen kautta sinun lävitsesi. Jos tämän jälkeen halusit tapella, hän pystyi myös siihen, Brind’Amour muisteli Pro Hockey Talkin mukaan.

– Ei ollut oikeastaan mitään, mitä hän ei olisi pystynyt tekemään. Se oli todella vaikuttavaa, koska tuolloin ei ollut toista pelaaja, joka pystyi tekemään vähän kaikkea.