Viime viikon aikana legendaarinen Eric Lindros valtasi NHL-maailman Hockey Hall of Fame -juhlintojen myötä. Samalla julkisuuteen ponnahti järkyttävän kokoinen uutispommi.

Lindros oli vuonna 2012 mukana Alumni-ottelussa, jossa Philadelphia Flyersin legendat kohtasivat New York Rangersin vastaavat. Ottelu pelattiin varsinaisen Winter Classic -pelin alla, näytösluontoisena kamppailuna.

Tuolloin Flyersin GM:nä toimineelle Paul Holmgrenille, joka on nykyisin Flyersin presidentti, se todella oli melkoinen näytös. Yhden miehen näytös. Eric Lindrosin näytös.

Holmgren nimittäin oli ottelun myötä niin vakuuttunut, että hän pyysi Lindrosia vetäytymään eläkkeeltä ja palata vielä kerran taistelemaan Stanley Cupista, jota hän ei koskaan voittanut.

– Kyllä, soitin Ericille vuonna 2012 kysyäkseni, olisiko hän kiinnostunut tekemään comebackin. Hän näytti niin hyvältä alumnien ulkoilmaottelussa ja uskoin hänen voivan auttaa joukkuettamme, Holmgren paljastaa TSN:lle.

Jaromir Jagr elävänä esimerkkinä

Vaikka monelle ajatus Lindrosin paluusta yli viisi vuotta lopettamisensa jälkeen ja 39 vuoden iässä kuulostaa hullulta, Holmgrenille se ei ollut sitä.

Osakseen koko Holmgrenin ajatus syntyi siitä, että Jaromir Jagr, joka on Lindrosia vuoden vanhempi, oli juuri samaisella 2011-12 kaudella hurjassa vireessä KHL:stä palattuaan. Hän nimittäin iski Flyers-paidassa 73 otteluun 54 tehopistettä.

– Sanoin hänelle, että et olisi täällä se ykkösjätkä, koska meillä oli Claude Giroux, joka on sitä meille.

– Näin kuitenkin, että vaikka Eric olisi ollut vain YV-pelaaja, seissyt maalin edessä ja pelannut 10-12 minuuttia ottelua kohden, hän olisi ollut siltikin voimavara meille.

Holmgren kertoi puhelun aikana Lindrosille, että tällä olisi kuukausi tai kaksi saada itsensä kuntoon. Suunnitelmana oli se, että Flyers-legenda olisi tehnyt paluunsa kauden 2011-12 runkosarjan lopulla ja sitä kautta hypännyt mukaan myös pudotuspeleihin.

Lindros kieltäytyi välittömästi – käänsi huumoriksi

Idea Lindrosin paluusta ei kuitenkaan kehittynyt koskaan tuota yhtä puhelinsoittoa pidemmälle. Kanadalaislegenda nimittäin antoi välittömästi kieltävän vastauksen.

Toki Holmgren sanoi tuossa vaiheessa, että mieti asiaa edes pari päivää. Ja sitten hän otti uuden puhelinsoiton, mutta vastaus pysyi samana ja yhtä selkeänä.

– Selvästikin Holmgrenilla oli ollut huonot istumapaikat baseball-stadionilla (alumniottelu pelattiin siellä), eikä varmastikaan nähnyt kaukaloon riittävän hyvin.

– En tiedä, että miten tosissaan Paul asian suhteen oli, mutta hän kyllä puhui minulle tilasta palkkakatossa ja kaikkea muuta. Itse pidin häntä kuitenkin hulluna.

Holmgren ei kuitenkaan ollut ainoa, joka näki Lindrosin paluun mahdollisena, sillä myös Jagr otti kantaa asiaan kyseisenä vuonna, Philadelphia Daily Newsin haastattelussa.

– Jos minäkin pystyn pelata, niin miksi se ei olisi mahdollista? Hänen täytyisi toki pudottaa joitain kiloja, ehkä noin 10 kiloa, mutta se on helppoa.