Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikolla meni eilen kovaa, kun joukkue kohtasi Washington Capitalsin. Hurricanes nuiji vierasjoukkueen lopulta lukemin 5-1, eikä vähiten juuri Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen ansiosta.

Ensinnäkin Aho sai tililleen vihdoin NHL-uransa ensimmäisen maalin. Ja kun nuorukainen sai ensimmäisen alta pois, aukesi korkki kunnolla – Aho nimittäin saalisti yöllä vyölleen myös uransa toisen NHL-maalin. On myös mainitsemisen arvoista, että Aho sai viime yönä syöttöpisteen Teräväisen maaliin.

– Se oli iso maali minulle. On todella nautinnollista pelata noiden kavereiden kanssa (Teräväinen, Jordan Staal), sillä he ovat erinomaisia, Aho kertoi ottelun jälkeen Hurricanesin verkkosivujen mukaan.

Aho sai todella huokaista helpotuksesta, sillä hän pelasi viime yönä jo 14 ottelunsa NHL-kaukaloissa. Hän keräsi 13 ensimmäisen kamppailun aikana tililleen kuusi syöttöpistettä. Viime yön jälkeen suomalaishyökkääjän tilastoissa on kaksi maalia ja yhteensä yhdeksän tehopistettä.

– Olen todella iloinen hänen puolestaan. Se otti luonnollisesti oman aikana, mutta hän on loistava pelaaja. Yksi monista tulevista, ketjukaveri Staal kertoi.

Carolina Hurricanes

@Canes
[HIGHLIGHT] @SebastianAho buries a rebound for his first career @NHL goal. #Redvolution #WSHvsCAR

NHL

@NHL
His 2nd goal of the game, his 2nd goal of his career. Sebastian Aho had himself a fun little night.

Myös Teräväinen ilmiliekeissä

Ahon lisäksi viime yön ottelussa nähtiin toinen suomalaisonnistuminen, sillä kesällä seuraan siirtynyt Teuvo Teräväinen oli oivalla pelipäällä.

Teräväinen nimittäin saalisti tililleen yhden maalin ja jopa kolme syöttöpistettä, joten hän oli yhtä osumaa lukuunottamatta mukana kaikissa Hurricanesin maaleissa.