Los Angeles Kings ja Colorado Avalanche kokivat melkoiset takaiskut loukkaantumisten muodossa perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa pelatulla kierroksella.

Joukkueista Kings menetti sairastuvalle kapteeninsa Anze Kopitarin. Slovenialaistähti loukkaantui Ottawa Senatorsia vastaan pelatun ottelun päätöserässä, kun hän joutui Marc Methotin taklaamaksi.

Kopitar yritti tilanteen jälkeen vielä palata takaisin kaukaloon, mutta ei pystynyt enää jatkamaan ottelua. Kalifornialaisseuran mukaan hän kärsii ylävartalovammasta ja on päivittäisessä tarkkailussa.

– Hän tuli takaisin ja yritti pelata. Hän on sellainen pelaaja, että hän yrittää aina pelata (loukkaantumisesta huolimatta), Kings-päävalmentaja Darryl Sutter kommentoi kapteeniaan NHL.com:lle.

29-vuotias keskushyökkääjä matkaa joukkueensa mukana seuraavaan otteluun Winnipeg Jetsiä vastaan, mutta pelikunto on täysi arvoitus. Kopitarilla on kuluvalta kaudelta kasassa 15 ottelusta tehot 2+6.

Rantanen menetti tutkaparinsa

Myös Colorado Avalanche kärsi samankaltaisen takaiskun, kun joukkue menetti niin ikään ykkössentterinsä Matt Duchenen.

Kanadalaishyökkääjä loukkaantui Winnipeg Jets -ottelun toisessa erässä, Jacob Trouban taklauksen seurauksena, eikä palannut enää kolmanteen erään takaisin kaukaloon.

Avalanchen päävalmentajana toimivan Jared Bednarin mukaan Duchene kärsii aivotärähdyksen kaltaisista oireista. Bednar totesi huojentavana tietona sen, että pelin jälkeisenä aamuna Duchenen tila oli hieman parempi, mutta jatko on täysin auki.

Duchene on viime pelit johtanut joukkueensa ykköskentällistä, jossa pelaa suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen ja kanadalainen Nathan MacKinnon. Hän on joukkueensa paras pistemies 13 ottelun jälkeen tehoin 6+5.

Duchenen tilanteesta kertoi NBC Sports.