Eric Lindros oli aikanaan yksi lupaavimmista kiekkoilijoista. Häntä verrattiin jopa itse Wayne Gretzkyyn.

Hänet varattiin NHL:ään vuonna 1991, numerolla yksi, Quebec Nordiquesin toimesta. Lindros kieltäytyi kuitenkin pelaamasta seuran riveissä, aivan kuten hän oli tehnyt jo OHL:ssä pelatessaan.

Lopulta hänet kaupattiin kesällä 1992, Philadelphia Flyersiin. Kauppa on edelleen yksi NHL:n suurimmista, sillä kaupassa siirtyi Lindrosin lisäksi kuusi pelaajaa, kaksi varausvuoroa ja 15 miljoonaa dollaria.

Uran huippuvuodet Philadelphiassa

Flyersissa Lindros löysi yhteisen sävelen John LeClairin ja Mikael Renbergin kanssa. Ketjusta alettiin käyttää nimeä Legend of Doom, Tuomionpäivän legioona. Ketju oli järkyttävän fyysinen, sillä kolmikon yhteispaino oli yli 300 kiloa. Parhaalla kaudella, 1995-1996, Lindros takoi 115 pistettä, LeClairin säestäessä 97 pisteellään.

Lindros oli tunnetusti erittäin fyysinen ja jakoi kovia taklauksia vastustajille. Uran aikana hän kärsi useista loukkaantumisista ja hän pelasi vain neljä kertaa yli 70 ottelua kauden aikana.

Uran kannalta pahin takaisku sattui vuoden 2000 pudotuspeleissä, kun Scott Stevens taklasi Lindrosia niin, että Lindros joutui jättämään koko seuraavan kauden väliin. Hän palasi kaukaloihin vasta syksyllä 2001, New York Rangersin paidassa.

Uran lopetus ja Hall of Fame

Lindros pelasi aina vuoteen 2007 saakka, mutta joutui lopettamaan uransa vasta 34-vuoden iässä. Viimeiset vuodet kuluivat Toronto Maple Leafsin ja Dallas Starsin paidassa.

Lindrosin valintaa Hockey Hall of Fameen pohdittiin pitkään, sillä hän oli jo seitsemättä kertaa ehdolla. Lopulta pitkä odotus palkittiin perjantaina, kun Lindros nimettiin kunniagalleriaan yhdessä Rogatien Vachon, Sergei Makarovin ja jo edesmenneen Pat Quinnin kanssa.

– Tämä on suuri kunnia. Katsokaa noita nimiä laatoissa, Lindros kommentoi valintaansa valintatilaisuudessa.

– Se, että saan olla täällä, on kirsikka kakun päällä. On todella suuri kunnia olla mukana tässä.