Tampa Bay Lightningin ruotsalaispuolustaja Victor Hedman teki torstaina seurahistoriaa, kun hän saalisti syöttöpisteen Lightningin 4-1-voitossa New York Islandersista.

Syöttöpiste oli Hedmanin uran 188:s, jolla hän siirtyi Lightningin kaikkien aikojen tilastoissa ohi Dan Boylen. Hedman on vasta 25-vuotias, joten hänellä on mahdollisuus nousta seuran kaikkien aikojen tehokkaimmaksi puolustajaksi. Hän on nimittäin vain 10 pistettä perässä Boylea puolustajien pistepörssissä.

Lightning varasi Hedmanin numerolla kaksi, vuoden 2009 varaustilaisuudessa. Hedman sai useamman kauden pelata rauhassa ja kehittää peliään, ilman suurempia otsikoita.

Viimeisten parin kauden aikana Hedman on kuitenkin noussut NHL:n parhaiden puolustajien joukkoon. Hän on iskenyt nyt viimeisillä kolmella sesongilla yhteensä 140 tehopistettä.

Seuraavaksi Norris-trophy?

Arvostuksesta kertoo se, että Hedman sijoittui seitsemänneksi viime kauden Norris-äänestyksessä. Hänen seurakaverinsa, Brian Boyle, kertoi mielipiteensä Hedmanista aivan kauden alussa.

– Hän on ainutlaatuinen, ja olen pelannut sentään usean puolustajan kanssa, mutta hän on omassa luokassaan, Boyle totesi The Star-verkkosivulla.

– Hän on niin iso ja nopea. Hän on niin iso, että hän peittää todella paljon jäätä. Ja mitä suurempi ottelu, sitä paremmin hän pelaa.