Suomalaishyökkääjä Patrik Laine on ollut loistavalla pelipäällä NHL-kaukaloissa. Ensimmäiset 14 ottelua Pohjois-Amerikassa ovat nimittäin tuottaneet komeat 11 maalia.

Laine on kaiken lisäksi mättänyt lyhyen NHL-uransa aikana jo kaksi hattutemppua, mikä on lähes historiallisen kova suoritus.

Laine tunnettiin huumoriveikkona jo Liigassa pelatessaan, mutta koska toimittajien määrä Pohjois-Amerikassa on huomattavasti suurempi, on nuorukaiselta kuultu jo useampi hauska kommentti.

Viimeisin ”huuli” Laineelta kuultiin toissa yön ottelun jälkeen, kun toimittajat utelivat häneltä hänen heikosta harjoituskaudestaan. Tai todellisuudessa Laineella oli tällöin myös hyviäkin jaksoja, mutta tehollisesti meno oli hankalaa.

Tämä olikin lopulta Laineen eduksi, sillä harjoituskaudelta pankkiin jääneet maalit ovat kasvaneet tähän mennessä jo runsaasti korkoa.

– En halunnut tuhlata maalejani harjoituskaudella, jotta voisin tehdä niitä nyt, Laine nauratti toimittajia Jets TV:n haastattelussa.

”Kaikki on helppoa, kun tiedät mitä teet”

Laineen tekeminen, etenkin maalinteon suhteen, näyttää kaukalossa todella helpolta. Todellisuudessa, kuten moni varmasti osaakin päätellä, maalinteko NHL:ssä on kaikkea muuta kuin helppoa. Laine kuitenkin muistutti toimittajia eräästä faktasta: jos olet jossakin hyvä, silloin se näyttää helpolta.

– Ihmiset saattavat luulla, että se (maalinteko) on helppoa, mutta kaikkihan on helppoa, kun tiedät mitä teet ja olet hyvä siinä. Kyllä se on todellisuudessa vaikeaa, mutta se tuo samalla maailman parhaan tunteen.