Kun Calgary Flames palkkasi kesällä päävalmentajakseen Glen Gulutzanin, seura odotti häneltä varmasti paljon enemmän kuin mitä on tähän mennessä saanut.

Toki kautta on pelattu vasta 14 ottelua, mutta kauden alku ei ole varmasti ollut sitä, mitä Gulutzan halusi. Flames majailee nimittäin tällä hetkellä Tyynenmeren divisioonan häntäpäässä, mutta huolestuttavinta on seuran surkeat tilastot kauden alun osalta.

Flames on päästänyt keskimäärin 3,57 maalia ottelussa, jolla se sijoittuu liigassa sijalle 28. Sen ylivoima on sijalla 28 ja alivoima 29. Maaleilla eivät liekkipaidat ole myöskään juhlineet, sillä se on tehnyt keskimäärin 2,5 maalia per ottelu, jolla irtoaa liigan 24 sija.

Tilastot eivät tietenkään ole suoraan Gulutzanin vika ja ne varmasti paranevat kauden myötä. Useat avainpelaajat on myös olleet vaisuja ja heiltä odotetaankin selvää tasonnostoa.

Ollaanko Calgaryssä kärsivällisiä?

Fansided-sivusto nosti esille tilaston, joka näyttää sen, milloin seurat ovat antaneet päävalmentajilleen potkuja.

Tilastosta käy ilmi, että ainoastaan yksi valmentaja, joka on valmentanut seuraa ensimmäistä kautta, on saanut potkut. Kyseessä on John Tortorella ja hänkin sai potkut vasta kauden jälkeen, ei kesken kautta.

Seurat ovat viimeisten vuosien aikana tulleet selvästi kärsivällisimmiksi ja antaneet valmentajille enemmän aikaa saada tulosta.

Gulutzanin palkkaus oli ensimmäinen seuran GM Brad Trelivingin tekemä ja siksi hänellä on myös paineita. Mikäli joukkue ei Gulutzanin alaisuudessa tuo haluttua tulosta, joutuu Treliving pohtimaan tarkoin valmentajansa jatkosta.

Vaikka Flames ei kuulu tällä hetkellä Stanley Cup -suosikkeihin, seuran pelin on silti lähdettävä toimimaan, sillä seurajohdon kärsivällisyys ei varmasti kestä loputtomiin.