Floridan Panthers varasi toissa kesänä pienikokoisen Denis Malginin, mutta ei odottanut häneltä vielä ihmetekoja, kun hän saapui tänä syksynä seuran harjoitusleirille.

Malgin lunasti kuitenkin paikan Panthersin kokoonpanosta ja on aloittanut tulokaskautensa erinomaisesti. Malgin pelasi edellisen kauden Auston Matthewsin kanssa samassa joukkueessa, kun molemmat kiekkoilivat Zürich Lionsissa.

Malginin tavoin Aleksander Barkov pelasi miesten sarjassa ennen siirtymistään NHL-kaukaloon. Malginin mukaan pelaaminen miesten kanssa auttoi häntä paljon.

– Uskon, että se auttoi minua paljon. NHL:ssä on pienempi kaukalo ja peli on paljon nopeampaa, joten se oli alkuun vaikeaa, mutta nyt kaikki on hyvin. Malgin totesi seuran verkkosivuilla.

Venäjä-yhteys löytyy

Molempien pelaajien, Barkovin ja Malginin, isät ovat edustaneet maajoukkuetasolla Venäjää. Kaksikko ei kuitenkaan ole seurannut isiään, vaan Barkov edustaa Suomea ja Malgin Sveitsiä.

– Huomasin välittömästi, että hän saattaa olla venäläinen. On hyvä, että joukkueessa on pari venäläistä tai suomalaista, Barkov naureskelee.

– Hän (Malgin) kyselee tosi paljon kysymyksiä. Hän on nuori pelaaja, joten se on pelkästään hyvä asia. Hän haluaa tulla paremmaksi joka päivä.