Toronto Maple Leafsiin kuluvaksi kaudeksi siirtynyt maalivahti Frederik Andersen ei kyennyt jatkamaan uskomatonta rekordiaan Los Angeles Kingsiä vastaan.

Ennen tiistain ja keskiviikon välisen yön kohtaamista Toronto Maple Leafsin ja Los Angeles Kingsin välillä, Andersen oli voittanut NHL-urallaan kalifornialaisjoukkuetta vastaan pelaamansa kaikki viisi otteluaan.

Tuo tilasto muuttui kuitenkin kertaheitolla, kun Kings takoi vähän reippaaseen puoleen tuntiin kiekon peräti neljä kertaa tanskalaisvahdin taakse.

Tuossa kohtaa Andersen sai tarpeekseen, mutta Kings ei. Vierasjoukkue ohitti nimittäin vielä kolmesti Maple Leafsin ruotsalaisvahti Jhonas Enrothin ja vei tylysti sarjapisteet vieraskaukalosta numeroin 7-0.

Peter Budaj’n tuhkimotarina jatkuu

Siinä, missä Andersen menetti puhtaan voittosarakkeensa Kingsiä vastaan, toisessa päässä Peter Budaj jatkoi uskomattomia otteitaan. Hän nimittäin torjui toisen perättäisen nollapelin putkeen.

Nollapeliputki käynnistyi 5-0-voitolla Calgary Flamesista ja jatkui siis nyt 7-0-murskajaisin. Tällä kertaa slovakialaisvahdin täytyi venyä kiekon eteen 19 kertaa.

Budaj’n tarinasta tekee uskomattoman se, että kauteen lähdettäessä hän oli korkeintaan joukkueensa kolmosvahti. Jonathan Quickin ja Jeff Zatkoffin loukkaantumiset avasivat kuitenkin reitin Budaj’lle takaisin NHL:ään ja hän on käyttänyt sen erinomaisesti hyväkseen.

Ennen kuluvaa kautta, Budaj’lle kirjattiin kahden viime kauden aikana ainoastaan yksi NHL-ottelu. Käytännössä ottaen hänen NHL-uransa oli siis kovaa vauhtia päättymässä.

Nyt tilanne on kuitenkin täysin toinen, sillä hänellä on kauden 2016-17 osalta tilillään jo 11 pelattua ottelua, kymmenen starttia, seitsemän voittoa ja niistä torjuntatilastot 91,90/1.86.